Skip to main content

Dagelijks ben ik, net als jullie, druk met mails lezen en beantwoorden. Op zich niet echt een bezigheid waar ik per se gelukkig van word of waar ik anderen gelukkig mee maak. Eigenlijk is het doorgaans niet iets waar ik echt over nadenk. Tot afgelopen maandag. Toen las ik de nieuwsbrief van onze Deense partner Alexander Kjerulf. Hij schreef als maandagtip: “Every email says something about the person who’s sent it. It serves in some way to tell people who you are. So your mission is to make yourself an email signature that somehow expresses who you are and what you do and which will make whoever receives your email a little happier. I’ve seen many great examples.

Kleine dingen

Wat een leuk idee in het kader van ‘werkgeluk zit in kleine dingen’! Waarom zou ik nog langer mijn mails afsluiten met mijn standaard ‘hartelijke groeten’, als ik ook iets grappigs, passends en/of persoonlijks kan schrijven? Iets waarmee ik misschien een glimlach ontlok, aanzet tot nadenken of een gevoel van waardering overbreng. Mijn eerste mailtje op dinsdag wilde ik direct sprankelend afsluiten, maar helaas die ochtend was ik even niet gevat, creatief of dankbaar. Er kwam niets leuks, verrassends of passends uit mijn toetsenbord. Daarom besloot ik om een lijstje te maken met leuke mailafsluiters. Een beetje van mezelf en een beetje van anderen, want goed gejat is soms beter dan slecht verzonnen.

Allemaal gelukkiger

Dus als iemand leuke ideeën voor of aanvullingen op dit lijstje heeft, hoor ik het graag (linkedin of email). Daarbij zal ik deze post zo veel mogelijk geüpdatet beschikbaar stellen, zodat iedereen die dat wil eruit kan putten. Hoe meer mensen hun mails persoonlijk, leuk, creatief, aardig en grappig gaan afsluiten, des te beter. Op die manier maken we met elkaar het werk nog weer een beetje leuker en worden we allemaal nog weer een beetje gelukkiger.

 • Maak er een mooie dag van!
 • Vandaag is het jouw dag, geniet ervan!
 • Fijn om dit met je te delen
 • Fijn om zo te kunnen samenwerken.
 • Keep calm, be happy
 • Je bent leuk, mag ik je houden
 • He kijk eens, de zon staat als een gek naar je te stralen
 • Keep creating
 • Make it a happy (great, perfect, awesome etc.) day
 • All generalizations are false
 • I don’t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 • I wish you lots of happiness
 • Bij vlagen ben ik geniaal maar vandaag is het windstil
 • Mij krijgen ze niet gek, ik ben het al
 • Er gaat geen lift naar geluk, we moeten zelf de trap op, succes!
 • Geluk is geen punt
 • Niet perfect is ook goed
 • Je bent misschien voor een dubbeltje geboren maar nu ben je onbetaalbaar
 • Met beide benen op de grond kom je niet per se een stap vooruit
 • Eet minder suiker, you are sweet already
 • Maak je vandaag niet druk morgen is er weer een dag.
 • Niet omdat het moet maar omdat het kan
 • Dank voor je inspiratie.
 • Very funny, Scotty. Now beam down my clothes
 • Geluk zit in kleine dingen, dank je wel daarvoor
 • Blijf lachen, blijf schrijven
 • Jouw glimlach is het bewijs dat de beste dingen in het leven gratis zijn
 • De mooiste dingen in het leven, kosten weinig. Alleen een beetje tijd.