Skip to main content

Nog zesenhalve week en dan is het Sinterklaas, nog negenenhalve week tot de kerst. Dat betekent dat in de komende periode in veel bedrijven de invulling van kerstcadeaus en –borrels op de agenda staat. We hebben hiervoor nog een tip, organiseer intern een ‘Do Good, Feel Good-actie’.

Afgelopen voorjaar, tijdens het Happy People Better Business event, hebben we een Do Good, Feel Good prikbord gemaakt. Iedere deelnemer van het event kon hierop een kaart hangen met een persoonlijk aanbod, zijn of haar naam en mobiele nummer. Vervolgens konden alle deelnemers van het prikbord een aanbieding halen die ze aansprak. De een koos een gratis coachingsconsult, de ander een goed gesprek, een etentje of een wandeling met een onbekende. Hierdoor ontstonden nieuwe contacten en leuke verbindingen.

Teamdag

Twee deelnemers, collega’s werkend bij een klant van ons, vonden de actie zo leuk dat ze het idee gebruikten voor hun teamdag. Hun Do Good, Feel Good actie maakten ze daarbij anoniem. Dat wil zeggen de persoonlijke aanbiedingen werden alleen voorzien van een telefoonnummer. Zo wisten collega’s bij hun keuze niet met wie ze iets gingen doen. Ook hun interne Do Good Feel Good-actie was een groot succes, veel collega’s hebben het er nog steeds over.

Dubbel geluk

Het organiseren van een Do Good, Feel Good-activiteit is een klein initiatief met een groot effect. Niet alleen leer je andere collega’s beter kennen, het doet ook wat met iemands overall geluksgevoel. Dubbel zelfs. Mensen worden namelijk gelukkig van onverwachte dingen en van anderen gelukkig maken. Deze positieve emoties hebben vervolgens weer een gunstig effect op ons werk en onze prestaties.

Hulp nodig?

Leuk en zinvol dus om in december Do Good, feel Good te organiseren. Heb je inspiratie, hulp of tools nodig, bijvoorbeeld qua organisatie of in de vorm van mooie Do Good, Feel Good-kaarten, neem dan contact met ons op via maartje@happyoffice.nl. We helpen graag.