Introductie

Wil jij als professional, adviseur of manager aan de slag met werkgeluk?  Wil jij de betrokkenheid van medewerkers verhogen en samenwerking binnen teams verbeteren? Met de Happy Office Opleiding tot Werkgelukdeskundige heb je alle relevante theoretische kennis, best practices en praktische tools in handen om met dit thema aan de slag te gaan en levend te houden. In 3 dagen ben je er klaar voor om veranderingen in gang te zetten en te houden, zowel bij klanten als in je eigen organisatie.

Plaats en Data
Voorjaar 2018: 19 mrt, 5 april en 23 april (vol)
Zomer 2018: 15 mei, 31 mei, 21 juni
Najaar 2018: 11 sept, 2 okt, 18 okt
Aantal deelnemers

6 – 12

Prijs

€ 1.450,- per persoon incl. catering, excl. btw

Werkgelukdeskundige

Het doel van de opleiding is dat je alles wat relevant is met betrekking tot het onderwerp werkgeluk te weten komt. Je leert de kennis te vertalen naar je eigen werksituatie. Als adviseur in je eigen organisatie, als manager met je team of als adviseur bij klanten.

Na deze driedaagse opleiding:

1. Ken je de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van werkgeluk;
2. Weet je wat werkgeluk in de praktijk en voor jou betekent en ben je in staat om dit voor jezelf en je team te vergroten;
3. Heb je verschillende tools in handen om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Programma Werkgelukdeskundige

De opleiding bestaat uit drie modules (elk een dag), waarin de wetenschappelijke achtergronden en diverse theorieën aan bod komen. De theorie wordt toegelicht met video’s, voorbeelden en oefeningen. Aan het einde van de dag krijg je huiswerk mee om het geleerde meteen toe te passen.

Dag 1: Wat is werkgeluk en hoe zit dat bij jou?

Tijdens de eerste dag staan begripsvorming, je eigen werkgeluk en dat van je team centraal. Hoe ga je daar zelf mee aan de slag? Onderwerpen die aan bod komen:
– Wat is werkgeluk (definities & theorie)

– De rol van emoties

– Meten van geluk

– Voordelen van werkgeluk

– Werkgeluk vs werktevredenheid

– Pijlers van werkgeluk (persoonlijk en voor organisaties)

– Wat is de rol van mindset

– Stappenplan voor meer werkgeluk in je team

Dag 2: Werkgeluk binnen organisaties

Tijdens de tweede dag staat het werken aan werkgeluk in organisaties centraal. Hoe werk je met elkaar aan een passende  structuur en cultuur?  Onderwerpen die aan bod komen:

– Wat kan je doen als organisatie?

– De Business Case van werkgeluk (wetenschap & praktijkvoorbeelden)

– Randvoorwaarden

– Leiderschap

– Werkgeluk & organisatiestructuur, purpose, cultuur en communicatie

 

 

Dag 3: Employee journey Mapping & Werkgeluk in de praktijk

Op de derde dag gaan we aan de slag met Employee Journey Mapping, we gebruiken Design Thinking en creativiteitsoefeningen om te ervaren wat journey mapping kan betekenen. Deze opleidingsdag organiseren we in samenwerking met Marjolein van Eersel van The Blue Flamingo.

We sluiten de opleiding af met het geleerde toe te passen op je eigen situatie. Wat wil jij gaan doen in jouw organisatie, team of bij jouw klanten?

De drie dagen vinden plaats bij verschillende ‘gelukkig werkende’ bedrijven, zodat je ook direct in de praktijk kunt zien hoe werkgeluk werkt.

Resultaat

Na de opleiding ontvang je een certificaat en mag je jezelf Werkgelukdeskundige noemen. Je beschikt  over voldoende kennis, handvatten en tools om je eigen werkgeluk en dat van je team of klanten te vergroten.

 

Meer weten?
Direct inschrijven?
De opleiding scoort een 9,2!

Eerdere deelnemers zijn enthousiast over de opleiding. Enkele reacties:

  • “Het stappenplan is een erg handige en praktische tool.”
  • “Hoe bijzonder is het dat je zelf een coachingstraject ondergaat over je eigen werkgeluk en tegelijkertijd alle kennis, instrumenten, tips en tricks meekrijgt om anderen te helpen op dat vlak.”
  • “Krachtig samenspel tussen Fennande en Maartje, beiden ongelofelijk veel kennis en expertise in huis, prettige open sfeer met bovendien veel ruimte voor discussies en oefeningen waardoor het geleerde ook beklijft.”
  • “Gave verhalen en sprekende voorbeelden.”

Meer lezen? Op springest.nl vind je onafhankelijke reviews van deelnemers.