Skip to main content

De wereld van de manager, de (interne) communicatie adviseur en HR-professional verandert in een rap tempo en blijft veranderen. Van deze professionals wordt een brede kijk verwacht en vooral een visie. Een visie op waar het de komende jaren naartoe gaat met werk en medewerkers. Werkgeluk speelt hierin een cruciale rol.

Professional in werkgeluk

Een werkgelukdeskundige is een professional die begrijpt dat de ‘mens centraal’ de winnende strategie is voor organisaties. Die weet hoe je werkgeluk vormgeeft én hoe je dat concreet uitrolt. Want we kunnen lang en breed ouwehoeren over hoe medewerkers centraal moeten staan, maar met praten alleen verandert er weinig.

Top-down… 

Het werkgeluk van medewerkers centraal stellen, kun je van twee kanten aanvliegen. Zowel top-down als bottom-up. Top-down kijkt de werkgelukdeskundige, met de directie en het management, naar de structuur en cultuur die bijdragen aan werkgeluk. Hoe kunnen we de processen zo inrichten dat de medewerkers optimaal functioneren en gelukkig kunnen zijn? Hoe ziet onze employee journey eruit? Hoe communiceren we? Hoe ziet onze organisatiecultuur er nu uit en waar willen we naartoe? Welke gewoontes hebben we met elkaar ontwikkeld en hoe veranderen we die?

…én bottom-up

Uiteindelijk begint werkgeluk altijd bij het individu. Niemand kan een ander gelukkig maken. Een werkgelukdeskundige weet hoe je met medewerkers in gesprek gaat, welke stappen je kunt zetten voor meer werkgeluk, hoe mensen in beweging komen en welke gewoontes bijdragen aan gelukkiger teams.

Opleiding tot Werkgelukdeskundige

Happy Office biedt sinds 2017 de Opleiding tot Werkgelukdeskundige voor managers en professionals. In deze opleiding komen zowel het top-down als het bottom-up perspectief uitgebreid aan bod. De opleiding omvat wetenschappelijke inzichten, praktijkervaringen, voorbeelden van gelukkige organisaties, nul-metingen, praktische tools, oefeningen en een praktisch toepasbaar stappenplan voor duurzame gedragsverandering.

Inschrijven

Wil jij je als manager, HR- of communicatieprofessional specialiseren in het vak van de toekomst? Je kunt je hier inschrijven.

Leave a Reply