Skip to main content
Best PracticeInspiratie

De Voor en Door Collega’s Kalender van Netive VMS

By 7 April 2020No Comments

Bij Nétive VMS staan hun kernwaarden Plezier, Integriteit, Verbinding en Innovatie centraal in alles wat ze doen. Deze waarden sluiten goed aan bij de pijlers van werkgeluk iets wat de dienstverlener die ICT-oplossingen biedt voor flexibele arbeid hoog in het vaandel heeft. Alleen hoe zorg je voor werkgeluk in een tijd waarin iedereen thuiswerkt? Joanne Littooij, Recruiter en Happy Officer bij Nétive, vertelt over de Voor en Door Collega’s Kalender.

Voor en Door Collega’s Kalender

Toen het team vorige week te horen kreeg dat het  thuiswerken langer zou gaan duren, was de teleurstelling groot. Nu we niet meer met zijn allen op kantoor zijn, worden vooral plezier en kameraadschap erg gemist. Mijn collega happy officer Rick van Nierop en ik wisten direct dat we daar wat mee moesten. Als gecertificeerd Great Place to Work zijn we altijd bezig met de medewerker centraal te stellen. In de huidige situatie moet dat alleen net even anders. De voor ons zo belangrijke ingrediënten werkgeluk, teamoverstijgend verbonden blijven, voor elk wat wils en voor en door collega’s, moesten opnieuw vorm krijgen. Daarom introduceerden we deze week de ‘Voor en Door Collega’s Kalender’. En het was meteen een succes.

Hoe ziet dat eruit?

“Iedere dag organiseert een collega een activiteit, waaraan collega’s geheel vrijwillig kunnen deelnemen. Maandag 6 april hebben we afgetrapt met een Wim Hof brrrrrrreathing exercise, oftewel een koude douche challenge en bijbehorende ademhalingstechnieken. Op dinsdag aan het einde van de middag was er een ‘Dance the Tuesday away’ Zumba workshop en woensdagavond deelde een collega een recept met ons tijdens een live kooksessie. Op donderdag was er een Yoga lunchsessie en op vrijdag een online Pubquiz met kantoorborrel. En ook voor volgende week staan er alweer allerlei leuke evenementen op de kalender. De ideeën komen van de mensen zelf.”

Brrrrreathing Challenge

Wat Joanne niet had verwacht, maar wat extra leuk is, is dat collega’s door de situatie, en omdat het gaat om groepsactiviteiten, uit hun comfort zone stappen. “De activiteiten worden door collega’s georganiseerd en niemand wil zijn collega’s alleen laten staan onder de ijskoude douche of tijdens een goedvoorbereide Zumbales. De opkomst is dus groot. Wat ik ook grappig vond was dat de echtgenote van een collega stomverbaasd was dat haar man meedoet aan de brrrrrreathing challenge. Zij probeert dit al jaren, zonder succes.”

Goede tip

Voor wie het idee van een ‘Voor en Door Collega’s Kalender’ ook wil introduceren heeft Joanne nog een goede tip. “De eerste paar activiteiten hebben wij als happy officers bedacht om te zorgen dat er een start gemaakt is. En daarna wil je het zo veel mogelijk uit handen geven. Bij ons was de animo zo goed dat al op de eerste dag collega’s spontaan activiteiten gingen aanbieden. We verwachten dus wel dat heel april vol zal staan met toffe dingen die we samen kunnen ondernemen. Zo zijn we online toch nog zoveel mogelijk verbonden en maken we samen plezier.

Leave a Reply