Skip to main content

Bouwsteen: Sleutel tot meer Werkgeluk

Programma Bouwsteen Sleutel tot meer Werkgeluk

Natuurlijk is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn eigen werkgeluk. Dat neemt alleen niet weg dat ook organisaties een rol hebben in het faciliteren van een werkomgeving waarin werkgeluk centraal staat. Hoe bouw je met elkaar een gelukkige organisatiecultuur? Wat kun je als organisatie wel en niet beïnvloeden? En hoe doe je dat dan?

Tijdens de Bouwsteen Sleutel tot meer Werkgeluk maak je, aan de hand van de theorie, de praktijk en de methodiek van Lego Serious Play, een plan van aanpak voor meer werkgeluk in jouw organisatie of voor jouw case. Onze modellen, de 4 P’s of Happiness en de Sleutel tot meer Werkgeluk vormen de basis. Je krijgt inzicht in de bestaande organisatiecultuur, de mogelijkheden om te veranderen en wat je kunt doen om dit aan te pakken.

Tijdsduur

2 dagen

Aantal deelnemers

6-12

Prijs

€ 995,-

Opleidingsdata

Najaar 2018:
5 nov & 26 nov
12 nov & 4 dec

Dag 1.

Na het maken van je persoonlijke werkgelukcirkel en uitleg van de modellen: 4 P’s of Happiness en de Sleutel tot meer Werkgeluk gaan we in op de theoretische en praktische achtergronden van organisatiecultuur en cultuurveranderingen. We hanteren het principe van learning by doing. Met andere woorden de verschillende onderwerpen worden aan de hand van voorbeelden, best practices en oefeningen vertaald naar de praktijk. Daarnaast gaan we aan de slag met Lego Serious Play.

Dag 2.
Tijdens de tweede dag van deze bouwsteen ga je met behulp van Lego Serious Play de huidige organisatie- of teamcultuur analyseren en kijken waar de punten zitten die je wilt aanpakken. Op basis daarvan maak je een plan van aanpak:

  • Concreet maken van de 4 P’s of Happiness
  • Concreet maken van de Sleutel tot meer werkgeluk
  • Actieplan maken

Tussen de eerste en tweede dag zit drie weken, waarin zelfstudie een belangrijke rol speelt.

Na deze tweedaagse heb je een concreet plan van aanpak om met werkgeluk aan de slag te gaan in jouw organisatie of bij jouw klant. Daarnaast heb je ervaren hoe Lego Serious Play hierbij kan helpen.