Skip to main content

Bouwsteen: Mindset en gewoontes voor meer Werkgeluk

Mindset en gewoontes veranderen, hoe doe je dat?

Niemand kan een ander gelukkig maken. Dit lijkt een open deur, maar is steeds weer een belangrijke ontdekking. Dit betekent dus ook dat alleen jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen werkgeluk. De omgeving kan daar wel bij helpen; organisaties door de juiste omstandigheden te creëren, zoals betekenis, uitdaging en autonomie. Teams door met elkaar te bouwen aan een gelukkige werkcultuur, een cultuur waarin betekenisgeving, verbinding, voldoening en plezier centraal staan. Een teamcultuur veranderen is niet gemakkelijk en er is ook niet een recept de oplossing voor alle dingen die spelen. Toch kan het wel: door het veranderen van gewoontes. En een belangrijk element daarbij is inzicht in jezelf, in je eigen mindset.

De vervolgmodule Mindset en gewoontes voor meer Werkgeluk zit boordevol tips en tricks en geeft de nieuwste theoretische inzichten en handvatten door ‘learning by doing’. Aan de hand van praktische oefeningen krijg je voldoende input om hier zelf en met je team mee aan de slag te gaan. Ook spelen we het mindset spel, een tool om te ervaren wat de waarde is van het denken vanuit een growth mindset.

Tijdsduur

1 dag

Aantal deelnemers

6-16

Prijs

€ 499,-

Opleidingsdata

Najaar 2019

Tijdens deze verdiepende bouwsteen, gebaseerd op het werk van Carol Dweck en Charles Duhigg ga je in op:

–       Waarom veranderen zo moeilijk is
–       Wat de neurowetenschap zegt over gewoontes
–       Het verschil tussen fixed en growth mindset
–       Hoe een growth mindset bijdraagt aan meer werkgeluk
–       Hoe je een growth mindset traint
–       Hoe je gewoontes kunt veranderen
–       Hoe gewoontes bijdragen aan meer werkgeluk

Deze verdiepende module geven we in samenwerking met Marloes van Hoeve.  Marloes doet, op basis van het werk van Carol Dweck, postdoc onderzoek naar mindset.