Skip to main content

Als een ding door de Corona crisis duidelijk is geworden, dan is het dat het niet nodig is om iedere ochtend in de file of in een te volle trein te staan. Dat veel van ons werk, zeker als we daarbij enkel een computer nodig hebben, ook thuis kan worden gedaan. Toch wordt er door het thuis werken ook het nodige gemist. De verbinding met collega’s, de organisatie en de werkcultuur. En ook de gesprekken bij de watercooler en de koffiemachine die leiden tot nieuwe invalshoeken en ideeën. Over de toekomst van werk spraken we met o.a. Tony’s Chocolonely, Independer en Rever Interieurprojecten. Eigenlijk waren we het allemaal eens: de rol van ons kantoor en onze manier van werken zullen veranderen. We gaan van kantoor naar clubhuis. En als we dat goed doen worden we daar ook gelukkiger van.

Van kantoor naar Clubhuis

Terug naar kantoor op anderhalve meter afstand, dat is niet waar we blij van worden. Het is niet de oplossing voor de lange termijn. Veel liever kijken we net als Rever Interieurprojecten naar wat erna komt. Een kantoor hoeft niet meer per se onze primaire werkplek te zijn. Hester Nagel: “Wij geloven dat het veel meer een clubhuis wordt. Een plek waar mensen samenkomen met een gedeelde passie en een gemeenschappelijk doel. Het gaat om de persoonlijke verbinding met elkaar en de beleving van de identiteit en de organisatiecultuur.” In het AD licht haar collega Jaytee van Veen  dit nog verder toe en wordt dit ook beaamd door andere experts.

Masterclass Werkgeluk en kantooromgeving

De visie van Rever Interieurprojecten op het kantoor van de toekomst sluit mooi aan bij onze pijlers van een positieve werkcultuur. Daarom geven we op 24 september 2020, tijdens de Week van het Werkgeluk samen een masterclass over Werkgeluk en Werkomgeving. Hierin gaan we in op wat werkgeluk is, wat het verschil is tussen werkgeluk en werktevredenheid, hoe je bijdraagt aan een positieve werkcultuur en welke rol de werkomgeving (het clubhuis) speelt. We organiseren deze dag in het Clubhuis van Rever, zodat je ook kunt zien, horen, ruiken en ervaren hoe dit in de praktijk werkt.

Alvast een voorproefje? Op 27 augustus organiseren we een gratis webinar over dit onderwerp.

Wil je meer weten over het webinar of de masterclass? Stuur dan even een berichtje maartje@happyoffice.nl of schrijf je via de site van Rever  in voor de masterclass.

Leave a Reply