Effectief trainen, hoe doe je dat?

Trainen in werkgeluk

Om gelukkig te zijn moet je dingen doen waar je gelukkig van wordt. Johan Cruyff zei het al. En dat betekent dat werken aan werkgeluk alles te maken heeft met het veranderen van gedrag. Een belangrijke manier om mensen daarbij te helpen, is trainen. In de Basisopleiding tot Werkgelukdeskundige besteden we hier kort aandacht aan, maar trainen is ook een vak. Voor werkgelukdeskundigen die dat nog beter in de vingers willen krijgen, hebben we, samen met Arie Speksnijder van Bridge2Learn, de verdiepende module Trainen in Werkgeluk ontwikkeld. Een intensieve tweedaagse waarin je jouw eigen training gaat ontwerpen en testen.

Tijdsduur

2 dagen

Aantal deelnemers

6-10

Prijs

€ 995,- (inclusief leerboek Van Deskundige naar Trainer)

Opleidingsdata

Dag 1: dinsdag 10 december 2019

Dag 2: donderdag 16 januari 2020

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse onderzoek je het gedrag dat je zou willen veranderen in een organisatie en ontwerp je vervolgens een workshop of training die daarbij past. Een onderdeel daarvan voer je in deze module meteen al uit.

Voorbereiding dag 1

Voor de eerste trainingsdag, bereid je een opdracht over werkgeluk voor.

Dag 1

Op dag 1 leer je o.a.:

  • Trainingsbehoeften onderzoeken
  • Glasheldere doelen opstellen
  • Een didactisch model voor het ontwerpen van trainingen toepassen
  • Meer praktische tips voor het uitvoeren van trainingen
Voorbereiding dag 2

Voor de tweede trainingsdag, bereid je, op basis van het geleerde in dag 1, een (deel van je) training voor.

Dag 2

Op dag 2 leer je o.a.:

  • Ontwerpen van een training
  • Oefenen met het geven van de training

Resultaat

Aan het einde van deze tweedaagse heb je zelf een training ontworpen die je kunt geven in jouw organisatie of bij jouw klant. En heb je geoefend met de uitvoering ervan.

Lesmateriaal

Tijdens de training maken we gebruik van het model van Karin de Galan. Haar boek ‘Van Deskundige naar Trainer’ ontvang je op de eerste trainingsdag.

Voor wie?

De module Trainen in Werkgeluk is een vervolg op de Basisopleiding tot Werkgelukdeskundige van Happy Office. Ook werkgelukdeskundigen die hun basisopleiding via andere aanbieder hebben gevolgd, kunnen zich voor deze module inschrijven.