Skip to main content

Meer werkgeluk ervaren? Tip 1 (uit een serie van 52)

Gelukkige mensen zijn gezonder en presteren beter. En dat geldt ook voor bedrijven. Focussen op werkgeluk loont, zowel wetenschappelijk onderzoek als de praktijk wijzen het keer op keer uit. Toch vinden wij dat je niet moet overdrijven. Gelukkige bedrijven sturen zeker actief op geluk, maar zijn er niet de hele dag mee bezig.

Niet doen: overanalyseren, de term werkgeluk bij iedere vergadering op de agenda zetten en alles in het licht van geluk plaatsen, niet doen! Onze ervaring is dat dit contraproductief werkt, mensen worden er wars van. En als je niet oppast, wordt het net als bij slapen, als het moet, lukt het juist niet.

Wat wel werkt Maar wat dan wel, wat doen gelukkige bedrijven dat wel werkt? Ze nemen de beslissingen die leiden tot geluk en focussen op de weg ernaar toe. Zoveel mogelijk autonomie geven, samen problemen oplossen, waardering tonen, goede relaties tussen collega’s faciliteren, resultaten waar mensen trots op zijn vieren en een werksfeer ondersteunen waarin mensen plezier hebben.

Regelmatig tips&tricks ontvangen in je mailbox? Dat kan via de link op onze homepage.

 

Leave a Reply