Skip to main content

‘Ik check voortdurend mijn mail.’ ‘Collega’s zijn cynisch over optimisme en positiviteit in onze organisatie.’ ‘Iedere middag voel ik dat mijn energie enorm daalt.’ Het zijn zomaar wat scenario’s uit het Choose Happiness@work spel. Deze ‘serious game’ gebruiken we graag in onze trainingen en workshops.

Inmiddels hebben we het spel een aantal keer gespeeld. Het is leuk om te zien hoe collega’s met elkaar in gesprek gaan aan de hand van de stellingen en oplossingskaarten. Het doel van de game is simpel. Door passende en creatieve oplossingen te geven op de gekozen scenario’s kunnen de deelnemers punten halen. Tegelijkertijd leren ze als team ook van alles over werkgeluk en betrokkenheid. Op een leuke, luchtige en praktische manier krijgen de deelnemers nieuwe inzichten, ideeën en tools om zelf gelukkiger te werken. Bovendien levert het spel ook veel plezier op en helpt het bij het verbeteren van onderlinge relaties.

Concrete acties

In onze trainingen en workshops leiden we het spel eerst in en nemen we na het spelen de tijd om de ideeën en nieuwe inzichten op te schrijven en te koppelen aan concrete acties. Op die manier worden de nieuwe inzichten en creatieve ideeën geborgd en krijgen de deelnemers een concreet plan van aanpak om verder met werkgeluk aan de slag te gaan.

Happiness@work in India

Onze volgende uitdaging is om de ‘Choose Happiness@work game’ met meer dan 100 mensen uit verschillende organisaties, landen en culturen te spelen. In maart 2017 geven we een workshop rondom deze game op de conferentie Agile India in Bangalore. We zijn heel benieuwd welke mooie nieuwe ideeën en inzichten op het gebied van werkgeluk dat oplevert.

Meer weten over de game ‘Choose happiness@work’ of het spel bestellen voor de eigen organisatie? Stuur ons een mailtje: maartje@happyoffice.nl

Meer weten over de Agile conferentie in India in maart 2017? Kijk op agile-india-2017