Skip to main content
Inspiratie

Reforming Cultures: We schreven erover in Emergence

By 4 October 2022October 13th, 2022No Comments

Culture eats strategy for breakfast. Oftewel, je kunt nog zulke mooie plannen en strategieën hebben als mensen zich er niet naar gaan gedragen komt er niets van terecht. De regie voeren over je organisatiecultuur is essentieel. En door de uitdagingen van nu: hybride werken, krapte op de arbeidsmarkt en wereldwijde crises belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat, cultuur veranderen? Waar hebben we het dan over? Dit jaar verschijnt er weer een nummer van Emergence, de kwartaaluitgave van het Business Agility Platform met als thema Reforming Cultures. Hierin gaan we  uitgebreid in op hoe je een positieve werkcultuur bouwt en onderhoudt en welke thema’s daarmee samenhangen.

Reforming cultures kan wel

In veel organisaties leeft de gedachte dat cultuur niet veranderd kan worden. Daar zijn we het niet mee eens. Cultuur verandert voortdurend, maar het in de gewenste richting sturen is niet makkelijk. Toch kan het wel en dat willen we in dit nummer over Reforming Cultures duidelijk maken. Naast dat we zelf een inhoudelijke bijdrage hebben geleverd over het bouwen van een positieve werkcultuur, kun je in dit nummer ook lezen over diversiteit en inclusie in relatie tot cultuur, eigenaarschap en reality based leadership en nog veel meer.

Reforming cultures gaat ons aan het hart

Praktisch de hele zomer zijn we, samen met Christopher Morales, Christopher Ruz en Evan Leybourn en alle redacteuren, druk geweest met de content. Leuk om te doen en een enorme eer, want het thema Reforming Cultures gaat ons aan het hart. Dat alle tijd en energie niet voor niets was, blijkt uit het resultaat. Een ding is zeker: als je geïnteresseerd bent in organisatiecultuur ga je dit nummer geweldig vinden. Het zit boordevol visies en vol ideeën over hoe je een cultuur  kunt bouwen waarin mensen kunnen floreren.

Lid worden van Emergence

Emergence verschijnt vier keer per jaar en voor iedere editie worden gastredacteuren, experts op een bepaald vakgebied, gevraagd om de inhoud te bepalen, artikelen aan te leveren, andere redacteuren uit te nodigen en de definitieve inhoud samen te stellen.Wil jij ook ieder seizoen worden geïnspireerd met de beste business artikelen, cases en verhalen van inspirerende organisaties van over de hele wereld? Wordt dan lid van Emergence en ontvang onze editie meteen in je brievenbus. Meer informatie vind je via deze link.

 

Leave a Reply