Skip to main content
Artikel

Quick win op werkgeluk? Geef een motiverende toekomstvisie!

By april 12, 2017juni 2nd, 2017No Comments

Onderzoek van Steda van januari 2017 geeft aan dat we in Nederland best tevreden zijn over ons werkgeluk: we geven gemiddeld iets meer dan een 7. Wat ons betreft moet dat omhoog, naar zeker een 8. Als we een 8 geven voor ons persoonlijk leven, waarom dan niet voor ons werkleven?

Zesjes en zeventjes

Maar met een zeven weten we ook dat verandering moeizaam is. Een zeven is zo’n ‘prima cijfer’, niet geweldig, maar niet erg genoeg om echt je best te doen om het te verbeteren. Ik hoor mijn 14-jarige praten, jij ook? ‘Een zes is toch prima! En een zeven al helemaal, ik ga voetballen, zie je later, mam!’ Maar ook in het bedrijfsleven geldt dit vaak, we zijn soms snel tevreden. Zelfs als we weten dat beter echt mogelijk is. Gelukkig toont dit onderzoek dat Steda, als partner van het Happy People Better Business event, uitvoerde, duidelijk aan waar de Quick Wins te behalen zijn.

Inspirerende toekomstvisie

Opvallend is dat de sterkste sensitiviteit rond werkgeluk ligt bij vertrouwen in de directie en een motiverende toekomstvisie. Die visie en strategie, die zijn er echt wel, maar waarom vertellen we dat dan niet? Het blijkt vaak moeilijk om de visie op zo’n manier over te brengen dat het mensen raakt, dat ze zich betrokken voelen, dat ze begrijpen wat hun bijdrage aan het geheel is. Dus zonder lange powerpoints met rijen met cijfers, maar als een pakkend verhaal. Hoe doe je dat? Hiervoor hebben we een workshop in de steigers staan. Wil jij meedoen of meedenken over hoe dat eruit moet zien? Laat het ons weten! Mail naar Fennande@happyoffice.nl.

Meer interessants

Het onderzoek bevat meer interessante punten. Bijvoorbeeld dat managers over het algemeen gelukkig zijn dan medewerkers en dat marktgerichte organisaties gelukkigere medewerkers hebben dan minder-marktgerichte. Meer lezen? Download het volledige rapport Geluk-in-werk-NL-2016_Onderzoeksrapportage.pdf (35 downloads) .

Leave a Reply