Skip to main content

Zo’n anderhalf jaar geleden besloten we uit onze comfort zone stappen en iets spannends te proberen: voorstellen insturen om te spreken op een conferentie in India.  Nooit gedacht dat dat zo goed zou uitpakken. Het gaf echt een kick om aan de andere kant van de wereld onze verhalen over werkgeluk en purpose te delen.  En omdat onze ervaring tijdens Agile India 2017 zo te gek was, dienden we ook voor 2018 proposals in. En weer werden we uitgenodigd.

Wat een boost was het voor ons werkgeluk toen we op 4 maart het vliegtuig naar India pakten. En helemaal toen in de daarop volgende dagen onze workshops goed bezocht en enthousiast ontvangen werden.

Agile India 2018: The Purpose Journey

De eerste sessie ging over Purpose. Aan de hand van het spel The Purpose Journey gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over de vier stappen die leiden tot een authentieke, gedragen en praktisch uitvoerbare purpose. De belangstelling voor de workshop was groot. We moesten zelfs uitwijken naar de tuin, omdat er in de zaal niet genoeg ruimte was.

Agile India 2018: Werkgeluk en design thinking

Onze tweede sessie stond in het teken van werkgeluk en design thinking. Wat hebben deze twee met elkaar te maken en hoe werk je aan werkgeluk volgens de methodiek van design thinking? Ook tijdens deze workshop was de zaal afgeladen.

Op verkenning

Naast workshops geven was er dit jaar ook tijd om Bangalore te verkennen. Dankzij Kaveri en haar vriend Frank kregen we een prachtig beeld van het authentieke leven in Bangalore. En daarnaast was er nog tijd om met onze Indiase vriendin na te denken over een train the trainer programma.

Train the trainer

In India is veel interesse voor werkgeluk. Daarom zijn we bezig met het organiseren van een train the trainer programma. De kans is groot dat we in juni weer die kant op gaan. En dat vinden we helemaal niet erg, want in India werkgeluk op de kaart zetten, levert ons naast bijzondere vriendschappen, betekenis en voldoening ook nog eens heel veel plezier op.

Leave a Reply