Opleiding
Positive Culture Agent

‘For organisations, culture is destiny,’ heeft Tony Hsieh, oprichter van Zappos gezegd. “Culture eats strategy for breakfast’ zei Peter Drucker in de vorige eeuw. Cultuur is het enige waarmee organisaties zich kunnen onderscheiden in de 21e eeuw. Producten, communicatie, prijzen, arbeidsvoorwaarden, mooie kantoren, bijna alles kan gekopieerd worden. Behalve je organisatiecultuur.  En vaak denken we dat cultuur onveranderbaar en in beton gegoten is. Gelukkig is dat niet het geval. In deze opleiding leer je je cultuur te begrijpen, te herkennen wat er veranderd moet worden en hoe je dat kan aanpakken. Handige modellen, voorbeelden van organisaties, praktische toepassing. ambassadeurs krijgt, welke tools en oefeningen je kunt inzetten om werkgeluk in jouw organisatie te vergroten.
We krijgen van diverse experts een kijkje achter de schermen met een (virtueel) bedrijfsbezoek en Live Q&A’s.
Zolang het Coronavirus heerst, geven we deze opleiding 100% online. We hopen in het najaar van 2021 weer op locatie te kunnen trainen.

Praktische info Opleiding Positive Culture Agent

De opleiding bestaat uit 5 dagen op locatie (ervan uitgaande dat dat in het najaar 2021 weer mogelijk is! Anders gaan we online verder). Daarnaast worden er video’s en opdrachten ter beschikking gesteld via het online platform.

 

Data:

14 okt

11 nov

2 dec

22 dec

13 jan

Aantal deelnemers: 8-16

Prijs en benodigde tijd

Prijs: € 2.499,- per persoon, excl. btw, inclusief het boek Het Happy Office Manifest, de vier pijlers van een positieve werkcultuur (wordt thuisgestuurd)

 

Opleidingsdagen: 5 hele dagen

Huiswerk: ca 4 uur

Voor wie is de opleiding bedoeld?

MT/directieleden

Leidinggevenden of aankomend leidinggevenden

People&Culture Officers/Managers

HR Businesspartners, HR adviseurs

Communicatie adviseurs

OR-leden

Opleiding Positive Culture Agent, hoe werkt het?

In deze opleiding tot Positive Culture Agent leer je hoe een organisatiecultuur duurzaam te veranderen tot een positieve cultuur, waar mensen floreren en werkgeluk de norm is. De beste theoretische modellen, voorbeelden van toepassingen in organisaties én toepassing op jouw eigen case/organisatie/klant.

De modellen en theorie worden vooraf aangeboden via de online leeromgeving: video’s, interviews en opdrachten die je thuis maakt en met een buddy bespreekt. In de lessen, die zolang Corona er is via Zoom gegeven worden, worden verdiepende oefeningen gemaakt. Je leert de stof zo tot in de diepte toepassen. Alleen dan kan je echte verandering bewerkstelligen.

 

Gedetailleerd programma Positive Culture Agent

Kennis maken en begripsvorming

Tijdens de eerste online Check-in leggen we het fundament van de opleiding. Na een uitgebreide kennismaking en het schetsen van een doelplaatje, bespreken we de opbouw, structuur, belangrijkste begrippen en modellen van de opleiding.

Dag 1: Wat is cultuur?

Wat is cultuur en waarom is het zo belangrijk?

Hoe beïnvloedt werkcultuur ons functioneren?

Positieve cultuur, wat is dat? En wat is een sterke cultuur?

Hoe verander je een cultuur?

Wat zijn beïnvloeders van cultuur?

Welke valkuilen kan je tegenkomen?

Modellen voor cultuur

 

Dag 2: Hoe breng je cultuur in kaart, Cultuurveranderwiel

Meten van cultuur

Gedrag in een positieve cultuur

Het vinden van purpose, waarden, gedrag

Waarden tot leven brengen

Het cultuurveranderwiel

 

Dag 3: Leiderschap, gedrag, structuur

Leiderschapsgedrag

Hoe verander je gedrag?

Hiring en onboarding in een positieve cultuur

 

Dag 4 Structuren en processen (2), rituelen

Beoordelen en belonen in een positieve cultuur

Feedback

Eigenaarschap

Wat zijn rituelen en organisatiegewoontes?

De kracht van rituelen

Rol van rituelen in cultuur

Dag 5: De gaten in je cultuurveranderwiel

Waar schuurt het?

Hoe los je culturele gaten op?

En waarom je daar nooit klaar mee bent

Afronding, plan van aanpak

Wat eerdere deelnemers aan de opleiding tot Werkgelukdeskundige van Happy Office zeiden….

‘Het model de Pijlers van werkgeluk biedt een sterk overzicht van wat van belang is’

‘Hoe bijzonder is het dat je zelf een coachingstraject ondergaat over je eigen werkgeluk en tegelijkertijd alle kennis, instrumenten, tips en tricks meekrijgt om anderen te helpen op dat vlak’

‘Krachtig samenspel tussen Fennande en Maartje, beiden ongelofelijk veel kennis en expertise in huis, prettige open sfeer met bovendien veel ruimte voor discussies en oefeningen waardoor het geleerde ook beklijft’

‘Gave verhalen en sprekende voorbeelden’

‘Het stappenplan is een erg handige en praktische tool’

Inmiddels heb ik delen van de opleiding meegemaakt en het één en ander gelezen over werkgeluk. Eerst dacht ik dat het een hype was. Maar werkgeluk heeft een wetenschappelijke basis, is bewezen effectief voor zowel medewerkers als de organisaties waarin zij werken en gaat verder dan alleen oppervlakkig plezier. En dan zijn Maartje en Fennande ook nog eens mensen die serieus veel werkgeluk uitstralen en op alle niveaus van de organisatie mee kunnen denken over het bevorderen van werkgeluk. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen.

Arie Speksnijder, opleider van trainers

"Ik heb de opleiding tot werkgelukdeskundige als zeer leuk en inspirerend ervaren. Maartje en Fennande zijn goed in staat geweest om tijdens corona online content te creëren, de opleiding goed te organiseren en te inspireren.Heel enthousiast en praktisch toepasbaar. ik ben er meteen mee aan de slag gegaan! "

Michelle

"Fennande en Maartje zijn de beste deskundigen op dit gebied en brengen het ontzettend enthousiast over. Ze geven je persoonlijke feedback en de afwisseling tussen theorie en praktijk is top! Ik heb met heel veel plezier deze opleiding gevolgd en heel veel geleerd! "

Suzanne

"Supertoffe opleiding, waarbij je met theorie en praktijkvoorbeelden vooral ook zelf aan de slag gaat. Veel inspiratie opgedaan en zelf ook weer een stapje op het creatieve pad gezet wat mijn persoonlijke werkgeluk dan weer ten goede komt. Kortom een mooie mix van theorie, tools en ook leren van anderen uit de groep."

Tamara

Meer lezen? Op springest.nl vind je onafhankelijke reviews van deelnemers.