Een positieve organisatiecultuur bouw je samen

In de opleiding tot Positive Culture Agent leer je:

 • Wat de definitie en impact van organisatiecultuur is
 • Cultuur te onderzoeken en te begrijpen
 • Te herkennen wat er veranderd moet worden
 • Welke rol leiderschap speelt bij cultuurverandering
 • Wat obstakels zijn bij verandering en hoe je mensen meekrijgt
 • Hoe je processen, structuren, rituelen en praktijken inricht
 • Kortom: hoe je stap voor stap een positieve cultuur in jouw organisatie bouwt
Inclusief gratis exemplaar van ‘Het Happy Office Manifest’

“The only thing of real importance that leaders do, is to create and manage culture.”

- Edgar ScheinEmeritus professor

In de 21e eeuw is je cultuur het enige waarmee je je als organisatie kunt onderscheiden. Producten, communicatie, prijzen, arbeidsvoorwaarden, mooie kantoren, bijna alles kan gekopieerd worden. Behalve  je organisatiecultuur. Vaak denken we dat cultuur moeilijk te beïnvloeden is, of onveranderbaar als deze eenmaal gevormd is. Dat je er maar beter niet teveel aandacht aan kunt geven, want ‘je kunt er toch niets aan veranderen’. Dat is niet zo.

Cultuur is continu in ontwikkeling, of je er nou mee bezig bent of niet. En je kunt wel degelijk invloed op uitoefenen. Dat moet je ook. Want je organisatiecultuur bepaalt hoe betrokken mensen zijn. hoe lekker ze in hun vel zitten, hoe bereid ze zijn hun creativiteit in te zetten, feedback te geven, hoe veilig ze zich voelen en hoe innovatief je organisatie is.

 Je cultuur is bepalend voor je succes. En hoe je cultuur eruit ziet, daar moet je dus zorgvuldig aan bouwen, die moet je bijschaven, koesteren en voeden.

Maar waar begin je? Met de opleiding Positive Culture Agent leren wij je alles wat wij ook bij onze klanten doen. Stap voor stap, overzichtelijk en helder.

Wat leer je?

In de opleiding tot Positive Culture Agent leer je hoe je, binnen je eigen organisatie of bij een klant, van binnenuit een positieve cultuur bouwt. Oftewel, een cultuur waarin mensen en de pijlers van werkgeluk (betekenisgeving, verbinding, voldoening en plezier) centraal staan.  Je leert vanuit antropologisch perspectief naar organisaties te kijken en krijgt praktische handvatten om daadwerkelijk een verschil te maken.

Hoe werkt het?

De blended opleiding Positive Culture Agent bestaat uit 3 live dagen op locatie en vier online halve dagen. Tussen de lessen door bestaat het huiswerk uit video’s met theorie en opdrachten. Deze bespreken we tijdens de les. Veel tijd om te oefenen met alle stappen van het cultuurveranderproces, Met gastcolleges van organisaties als Tony’s Chocolonely, Gemeente Hollands Kroon, Johnson & Johnson, Cloud Republic en Netive VMS.

Voor wie?

Deze opleiding is voor cultuurbouwers, cultuurbijschavers en cultuuronderzoekers. Directie, leidinggevenden, HR en People&Culture professionals spelen een belangrijke rol bij het bouwen van cultuur en volgen vaak deze opleiding, maar cultuur is van iedereen. Dus iedereen met interesse en passie voor cultuur is welkom.

Wat eerdere deelnemers zeiden

“In mijn werk als verzuimadviseur krijg ik vaak de opmerking: 'Ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen'. Als je plezier en topprestaties voor ogen hebt voor mensen en teams, weet je met tools uit deze opleiding voor het bouwen van een positieve cultuur aan welke 'knoppen je kan draaien'. Echte aanrader, ook voor je eigen werkgeluk!”

Lisa TaylorStedin

“Ik raad deze opleiding zeker aan voor iedereen die de cultuur in zijn organisatie wil begrijpen om te kunnen veranderen en te verbeteren. Voor mij was deze opleiding een grote eye-opener. Na het afronden van de opleiding ben ik al het geleerde gaan inzetten en hebben we grote stappen kunnen zetten als organisatie in de ontwikkeling van een positieve cultuur.”

Valeria OlivatiMintress

Wij zijn Maartje en Fennande

In 2015 richtten wij Happy Office op. Sindsdien hebben we al honderden organisaties helpen bouwen aan meer werkgeluk en een positieve cultuur en al duizenden mensen getraind om dit zélf te doen.

Wij geloven rotsvast dat werkgeluk en een positieve cultuur ontstaan door te experimenteren en kleine, overzichtelijke stappen te zetten. Dat betekent dus ook dat het niet in keer goed hoeft te zijn. Maar je moet wel weten wat je doet. Dan is het is een kwestie van beginnen en met veel nieuwsgierigheid experimenteren. Wij zijn er voor je!

Online opleiding werkgelukdeskundige

Zo ziet de opleiding er uit

 • We zijn drie dagen te gast bij organisaties die continu werken aan een positieve cultuur, een goed voorbeeld dus. We krijgen een rondleiding en mogen alles vragen.
 • Daarnaast zijn er 4 online halve dagen, met Q&A’s met diverse experts uit de praktijk
 • We gaan diep in op wat cultuur is en hoe je die verandert, psychologische veiligheid, Diversiteit en Inclusie, gedragsverandering
 • We leert werken met het Cultuurveranderwiel: een praktisch model bij bouwen en onderhouden van je cultuur
 • Tussen de lessen krijg je huiswerk: video’s en opdrachten die je zelfstandig, samen met een mede-student, maakt. Tijdens de les gaan we hier dieper op in, bespreken we meer theorie en geven we feedback.
 • We leren je praktische oefeningen en modellen die je direct kunt toepassen. Je kan dus vanaf dag 1 al aan de slag met het bouwen van een positieve cultuur in jouw organisatie.
 • Aan het einde van de opleiding heb je een praktisch stappenplan over hoe jij de cultuur in jouw organisatie ten goed kunt veranderen.
 • Wij staan naast je, met jarenlange ervaring bij klanten.
 • We bieden een veilige omgeving om te leren en ervaringen te delen.
 • Inclusief het boek Het Happy Office Manifest, dit is onderdeel van het huiswerk.

Meer reviews via Springest

Start opleiding: Voorjaar 2024

Opleidingsdagen najaar 2024

 • 2 okt (hele dag op locatie),
 • 31 okt (hele dag op locatie),
 • 13 nov (halve dag online),
 • 27 nov (halve dag online),
 • 17 dec (halve dag online),
 • 14 jan (halve dag online)
 • 4 feb (hele dag op locatie)

Opleidingsdagen voorjaar 2025

 • 1 april (hele dag op locatie)
 • 16 april (hele dag op locatie)
 • 2 mei (halve dag online)
 • 12 mei (halve dag online)
 • 28 mei (halve dag online)
 • 12 juni (halve dag online)
 • 27 juni (hele dag op locatie)

Meld je nu aan voor €2.749,-

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet bij? Mail gerust naar info@happyoffice.nl

Wanneer is de eerstvolgende instapdatum?

De eerstvolgende startdatum is 7 oktober 2024.

De daarna volgende startdatum is het voorjaar 2025.

Wat is de investering voor de opleiding Positive Culture Agent?

Je betaalt eenmalig €2.749,- ex btw. Wil je alle content van de Opleiding Werkgelukdeskundige erbij? Dan komt er nog €250 ex. btw bij. Dit is inclusief het boek Het Happy Office Manifest, lunch, koffie en thee op de live dagen en gebruik van het Community Platform.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee, maar een beetje kennis van werkgeluk, wat dat is en wat de vier pijlers inhouden, is wel handig. In de opleiding PCA hebben we een paar video’s daarvoor opgenomen. Wil je meer weten? Dan kun je alle content van de opleiding Werkgelukdeskundige (alle video’s en opdrachten + alle extra’s) voor een klein extra bedrag (€250 ex. btw) bij de PCA erbij nemen.

Krijg ik een certificaat?

Jazeker, je krijgt een certificaat van deelname na afronding van de opleiding.

Is het boek 'Het Happy Office manifest' inbegrepen?

Ja! Mazzelaar 😉 We nemen het voor je mee op de eerste dag. Heb je het boek al? Dan heb je een leuk kadootje voor iemand anders! Hoe meer werkgeluk…

Hoe kan ik gebruik maken van het aanbod om alle content van de opleiding Werkgelukdeskundige opleiding voor €250,- erbij te krijgen?

Dat kan je aangeven bij je aanmelding van de PCA. Dus in het formulier waarmee je je aanmeldt. Je mag ons natuurlijk ook gewoon een mailtje sturen om je aan te melden naar info@happyoffice.nl