Opleiding
Positive Culture Agent

‘For organisations, culture is destiny,’ heeft Tony Hsieh, oprichter van Zappos gezegd. “Culture eats strategy for breakfast’ zei Peter Drucker in de vorige eeuw. Cultuur is het enige waarmee organisaties zich kunnen onderscheiden in de 21e eeuw. Producten, communicatie, prijzen, arbeidsvoorwaarden, mooie kantoren, bijna alles kan gekopieerd worden. Behalve je organisatiecultuur.  En vaak denken we dat cultuur onveranderbaar en in beton gegoten is. Gelukkig is dat niet het geval. In deze opleiding leer je je cultuur te begrijpen, te herkennen wat er veranderd moet worden en hoe je dat kan aanpakken. Handige modellen, voorbeelden van organisaties, praktische toepassing. ambassadeurs krijgt, welke tools en oefeningen je kunt inzetten om werkgeluk in jouw organisatie te vergroten.
We krijgen van diverse experts een kijkje achter de schermen met een (virtueel) bedrijfsbezoek en Live Q&A’s.
Zolang het Coronavirus heerst, geven we deze opleiding 100% online.

Praktische info Opleiding Positive Culture Agent

De opleiding bestaat uit 10 modules, deze worden aangeboden via een online leeromgeving

Iedere 2/3 weken treffen we elkaar voor een Check-in via Zoom (4 uur), van 9.30 – 12.30 uur

Data Check-ins:

module 1: 20 jan (kennismaking & start module 1)
module 2: 3 feb
module 3: 17 feb
module 4: 3 maart
module 5: 17 mrt
module 6: 31 maart
module 7: 21 april
module 8: 12 mei
module 9: 2 juni
module 10: 16 juni

Aantal deelnemers: 8-16

Prijs en benodigde tijd

Prijs: € 2.499,- per persoon, excl. btw, inclusief het boek Het Happy Office Manifest, de vier pijlers van een positieve werkcultuur (wordt thuisgestuurd)

 

Check-ins 4 uur per 2/3 weken

Huiswerk per 2/3 weken: ca 2- 4 uur

Voor wie is de opleiding bedoeld?

MT/directieleden

Leidinggevenden of aankomend leidinggevenden

Staffunctionarissen (HR, Facilitair, Communicatie, Beleid, People & Culture, CHO)

OR-leden

Opleiding Positive Culture Agent, hoe werkt het?

In deze opleiding tot Positive Culture Agent leer je hoe een organisatiecultuur duurzaam te veranderen tot een positieve cultuur, waar mensen floreren en werkgeluk de norm is. De beste theoretische modellen, voorbeelden van toepassingen in organisaties én toepassing op jouw eigen case/organisatie/klant.

De modellen en theorie worden vooraf aangeboden via de online leeromgeving: video’s, interviews en opdrachten die je thuis maakt en met een buddy bespreekt. In de lessen, die zolang Corona er is via Zoom gegeven worden, worden verdiepende oefeningen gemaakt. Je leert de stof zo tot in de diepte toepassen. Alleen dan kan je echte verandering bewerkstelligen.

 

Gedetailleerd programma Positive Culture Agent

Module 0: Kennis maken en begripsvorming

Tijdens de eerste dag leggen we het fundament van de opleiding. Na een uitgebreide kennismaking en het schetsen van een doelplaatje, bespreken we de opbouw, structuur, belangrijkste begrippen en modellen van de opleiding. Op die manier is helder vanuit welk perspectief we werken en wat het raamwerk is.

Module 1: Wat is cultuur?

In deze module behandelen we onder andere:

  • Wat is cultuur en waarom is het zo belangrijk?
  • Positieve cultuur, wat is dat en hoe meet je dat?

Module 2:  Aan de slag met werkcultuur

Wat zijn beïnvloeders van cultuur en hoe ga je ermee aan de slag

 

Module 3: Purpose, waarden en gedrag

Het belang van het vinden van de purpose en waarden en formuleren van gedrag. Hoe beïnvloedt je gedrag?

 

Module 4: Cultuurveranderwiel en gedrag

Het cultuurveranderwiel en Organisatiegedrag

Hoe zie je wat je echt moet zien?

 

Module 5: Structuren en processen (deel 1)

Beoordelen en belonen in een positieve cultuur

 

Module 6: Structuren en processen (deel 2)

Hiring en onboarding in een positieve cultuur

 

Module 7: Rituelen en gewoontes

De kracht van rituelen en hoe deze bijdragen

 

Module 8: De gaten in je cultuurveranderwiel

Hoe je ze oplost (en waarom je daar nooit klaar mee bent)

 

Module 9: Afrondende module

Wat eerdere deelnemers aan de opleiding tot Werkgelukdeskundige van Happy Office zeiden….

‘Het model de Pijlers van werkgeluk biedt een sterk overzicht van wat van belang is’

‘Hoe bijzonder is het dat je zelf een coachingstraject ondergaat over je eigen werkgeluk en tegelijkertijd alle kennis, instrumenten, tips en tricks meekrijgt om anderen te helpen op dat vlak’

‘Krachtig samenspel tussen Fennande en Maartje, beiden ongelofelijk veel kennis en expertise in huis, prettige open sfeer met bovendien veel ruimte voor discussies en oefeningen waardoor het geleerde ook beklijft’

‘Gave verhalen en sprekende voorbeelden’

‘Het stappenplan is een erg handige en praktische tool’

Inmiddels heb ik delen van de opleiding meegemaakt en het één en ander gelezen over werkgeluk. Eerst dacht ik dat het een hype was. Maar werkgeluk heeft een wetenschappelijke basis, is bewezen effectief voor zowel medewerkers als de organisaties waarin zij werken en gaat verder dan alleen oppervlakkig plezier. En dan zijn Maartje en Fennande ook nog eens mensen die serieus veel werkgeluk uitstralen en op alle niveaus van de organisatie mee kunnen denken over het bevorderen van werkgeluk. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen.

Arie Speksnijder, opleider van trainers

"Ik heb de opleiding tot werkgelukdeskundige als zeer leuk en inspirerend ervaren. Maartje en Fennande zijn goed in staat geweest om tijdens corona online content te creëren, de opleiding goed te organiseren en te inspireren.Heel enthousiast en praktisch toepasbaar. ik ben er meteen mee aan de slag gegaan! "

Michelle

"Fennande en Maartje zijn de beste deskundigen op dit gebied en brengen het ontzettend enthousiast over. Ze geven je persoonlijke feedback en de afwisseling tussen theorie en praktijk is top! Ik heb met heel veel plezier deze opleiding gevolgd en heel veel geleerd! "

Suzanne

"Supertoffe opleiding, waarbij je met theorie en praktijkvoorbeelden vooral ook zelf aan de slag gaat. Veel inspiratie opgedaan en zelf ook weer een stapje op het creatieve pad gezet wat mijn persoonlijke werkgeluk dan weer ten goede komt. Kortom een mooie mix van theorie, tools en ook leren van anderen uit de groep."

Tamara

Meer lezen? Op springest.nl vind je onafhankelijke reviews van deelnemers.

Wat maakt deze training onderscheidend?

happy office

Praktijkgericht: Wetenschappelijke inzichten zijn altijd de basis, maar we vertalen deze direct naar de praktijk. Wat hebben wij bij onze klanten geleerd en wat kan jij daarmee? Iedere opleidingsdag vindt plaats bij een andere ‘gelukkige’ organisatie, zodat we ook direct het geleerde bij hen toetsen.

3 perspectieven:  Tijdens de opleiding kijken we naar jouw werkgeluk, maar kijken we ook naar het perspectief van teams en organisaties. Wat kan je doen als individu, hoe kan je je team helpen en wat kan een organisatie doen om werkgeluk te vergroten? Persoonlijk leiderschap én organisatiecultuur.

Diepgang: Zowel tijdens de opleidingsdag als daarna wordt je uitgedaagd het geleerde direct toe te passen op je eigen situatie. Learning by doing. Diverse gastcolleges van experts op gebied van o.a. Fixed & Growth mindset en trainen.