Skip to main content
Fennande positieve werkcultuur Fennande van der Meulen Happy Office
Maartje Wolff cultuuronderzoek Happy Office

Cultuuronderzoek en cultuurverandering

Een positieve werkcultuur is essentieel voor succes. Maar is jullie organisatiecultuur positief en in lijn met de doelen en ambities van de organisatie? Wat zijn de patronen die ten grondslag liggen aan gedrag? Welke secret memo’s zijn er? Je kunt je werkcultuur pas veranderen als je echt weet hoe deze in elkaar steekt. Happy Office onderzoekt op een diepgaande manier met observaties en interviews wat er echt speelt en gaat op zoek naar jullie verhaal. Op basis van deze diagnose maken we, samen met jullie een plan óf en hoe cultuurverandering nodig is. Stap voor stap werken we aan een positieve werkcultuur in jouw organisatie.

Meer weten over of dit jouw organisatie relevant is? Neem dan contact met ons op via het formulier of mail naar fennande@happyoffice.nl of maartje@happyoffice.nl

Hoe wij kunnen helpen

Onze aanpak bij cultuuronderzoek en cultuurverandering

Veel organisaties begrijpen inmiddels dat cultuur de drijver is van succes. ‘Culture eats strategy for breakfast’, zei Peter Drucker al in de vorige eeuw. Maar ook denken veel mensen dat cultuur moeilijk te veranderen is, ongrijpbaar en onzichtbaar. Je cultuur veranderen in de richting die je wil, op een manier dat hij bijdraagt aan het succes van je organisatie is zeker niet makkelijk, maar het is ook zeker niet onmogelijk. Een succesvol traject begint met een grondige analyse. Door te observeren, te vragen, te ervaren en te interviewen halen w boven water wat verborgen is: basisovertuigingen die leiden tot gedrag. Pas als je weet hoe je cultuur echt in elkaar steekt, kan je hem veranderen naar een positieve werkcultuur, waarin mensen centraal staan en succes een logisch gevolg is. Samen met leiders en medewerkers maken we het begrip cultuur helder, bespreken we welke elementen helpen en welke niet en bepalen we de route naar succes. Een cultuurtraject duurt meestal minimaal een aantal maanden, een en ander afhankelijk van wat je wil bereiken en hoe groot het verschil is. Cultuur maak je samen, en je cultuur is nooit af! Dus dit wordt de mooiste reis die jullie ooit gaan maken. We helpen jullie daar graag bij.