Skip to main content

Er zijn twee dingen waar wij rotsvast in geloven

Allereerst in de impact die een positieve werkcultuur heeft op mensen en organisaties. In een positieve werkcultuur staat werkgeluk centraal. Een positieve werkcultuur draagt bij aan het welzijn van medewerkers, zorgt voor meer betrokkenheid en betere samenwerking. Daarnaast geloven we dat je zo’n cultuur alleen kunt bouwen door kleine stappen te zetten en te experimenteren. Wanneer mensen, teams en organisaties succesvol willen veranderen, moeten ze eerst hun idee over gestructureerd en planmatig veranderen loslaten.

Ons team

Maartje Jansen Happy Office

Maartje Jansen

Fennande van der Meulen

Lisa Taylor Happy Office

Lisa Taylor

Run the experiment

Uitgebreide cultuurveranderprogramma’s met allerlei afhankelijkheden, ingewikkelde en gedetailleerde implementatieplannen – het woord alleen is al moeilijk – en muurgrote planningen, het werkt allemaal niet.

Veranderen via een strak omlijnd vast ontwerp op papier is niet meer van deze tijd en misschien heeft het wel nooit echt gewerkt. Wanneer mensen, teams en organisaties succesvol willen veranderen, moeten ze eerst hun ideeën over gestructureerd en planmatig veranderen loslaten. Er is namelijk iets veel beters: in korte, overzichtelijke stappen aan de slag gaan. Wanneer je op die manier op de drie verschillende  niveaus (individu, team en organisatie) bouwt aan een organisatiecultuur, boek je veel meer resultaat. Dat betekent dusook dat het niet in één keer goed hoeft te  zijn. Perfect bestaat niet. Probeer niet vooraf alle mogelijke scenario’s uit te denken, maar experimenteer met de nieuwsgierigheid van een kind. Het is een kwestie  van gewoon beginnen.

“Samen met jou werken aan een positieve werkcultuur, meer vitaliteit en een florerend team. Dat is wat we het liefste doen.”

In maart 2015 richtten wij, Maartje en Fennande het bedrijf Happy Office op. Uiteindelijk gaat het daarbij vooral ook om dingen doen en de cultuur veranderen. Daarom helpen we leidinggevenden en medewerkers met het veranderen van (organisatie)gedrag en het bouwen van een werkcultuur waarin geluk centraal staat. Dat doen we op veel verschillende manieren, alles met het doel een beweging te creëren en zo werkgeluk in organisaties in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.

Workshops cultuur & werkgeluk

We helpen organisaties om werkgeluk duurzaam te verankeren en vitaliteit op de kaart te zetten. Hiervoor bieden we diverse workshops  aan waarmee jouw team duurzaam resultaat behaald.

Bekijk onze workshops & programma's

Opleiding tot Werkgelukdeskundige

Wil jij zelf een expert worden op het gebied van werkgeluk? We leiden al 10 jaar met veel plezier nieuwe werkgelukdeskundigen op om zélf impact te maken. Met behulp van relevante theoretische kennis, best practices en praktische tools leren we jou om werkgeluk in jouw organisatie op de agenda te zetten én levend te houden. Sinds kort hebben we ook onze 100% online opleiding tot Werkgelukdeskundige gelanceerd. Hiermee leer je op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt.

Meer over de opleiding

Week van het werkgeluk

Eind 2017 bedachten we: ‘Hoe mooi zou het zijn als er, naast de Dag van het Geluk ook een Week van het Werkgeluk zou zijn. Inmiddels is de laatste week van september uitgeroepen tot Week van het Werkgeluk en het idee slaat zowel nationaal als internationaal enorm aan.

Inmiddels doen in ca 40 landen mensen mee aan dit initiatief. Gedurende de week organiseren zowel wij als honderden Europese bedrijven verschillende activiteiten die bijdragen aan het werkgeluk van organisaties wereldwijd. Doet jouw organisaties ook mee met de volgende editie? Meld je hieronder aan.

Aanmelden voor de week van het werkgeluk

Ontvang gratis:
E-book met oefeningen voor een positieve cultuur

Wil jij bouwen aan meer werkgeluk en een positieve cultuur voor jezelf en de organisatie? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book met oefeningen in je inbox.

Happy Office Werkgelukdeskundige

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over ons, vrijblijvend van gedachten wisselen of kijken wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We doen niets liever dan ook een bijdrage leveren aan jouw werkgeluk.