Wij zijn Happy Office

Wij staan voor werkgeluk en het bouwen

van een positieve werkcultuur

Werkgeluk workshop

Er zijn twee dingen waar wij rotsvast in geloven

Er zijn twee dingen waar wij rotsvast in geloven. Allereerst in de impact die een positieve werkcultuur heeft op mensen en organisaties. In een positieve werkcultuur staat werkgeluk centraal. Een positieve werkcultuur draagt bij aan het welzijn van medewerkers, zorgt voor meer betrokkenheid en betere samenwerking. Daarnaast geloven we dat je zo’n cultuur alleen kunt bouwen door kleine stappen te zetten en te experimenteren. Wanneer mensen, teams en organisaties succesvol willen veranderen, moeten ze eerst hun idee over gestructureerd en planmatig veranderen loslaten.

Er is namelijk iets veel beters: in korte, overzichtelijke stappen aan de slag gaan. Wanneer je op die manier op de drie verschillende niveaus (individu, team en organisatie) bouwt aan een organisatiecultuur, boek je veel meer resultaat. Dat betekent dus ook dat het niet in keer goed hoeft te zijn. Perfect bestaat niet. Probeer niet vooraf alle mogelijke scenario’s uit te denken, maar experimenteer met de nieuwsgierigheid van een kind. Het is een kwestie van gewoon beginnen.

Daarom richtten wij in in 2015 Happy Office op, waarmee wij organisaties helpen bij veranderingsprocessen naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. Het is onze missie om  werkgeluk op de agenda te zetten bij zo veel mogelijk organisaties in binnen- en buitenland. Uiteindelijk gaat het daarbij vooral ook om dingen doen en de cultuur veranderen.

Dat er nog een grote slag te maken is voor het werkgeluk in Nederland blijkt uit ons nationale werkgeluk onderzoek, dat we jaarlijks uitvoeren in samenwerking met MonitorGroep en Gelukkig Werken Academy.

Opleiding werkgeluk

Over Maartje en Fennande

In maart 2015 richtten wij, Maartje en Fennande het bedrijf Happy Office op. Uiteindelijk gaat het daarbij vooral ook om dingen doen en de cultuur veranderen. Daarom helpen we leidinggevenden en medewerkers met het veranderen van (organisatie)gedrag en het bouwen van een werkcultuur waarin geluk centraal staat. Dat doen we door met teams uitgangspunten te formuleren, plannen van aanpak te maken en te helpen bij het bedenken en uitvoeren van interventies.

Wat we het liefste doen

Inmiddels zijn we een heleboel theoretische kennis en praktische ervaring verder. Zo hebben we de wetenschap achter werkgeluk bestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, hebben we de opleiding tot Gelukkig Werken Teamcoach gevolgd bij Onno Hamburger en zijn we drie dagen naar Kopenhagen geweest voor de Training Happiness at Work Expert aan de Woohoo Academy van Alexander Kjerulf. Purpose en storytelling zijn nog steeds belangrijke aspecten van ons werk, maar we combineren die nu ook met HR-uitgangspunten, organisatiecultuur principes en verandermanagement.

Met deze aspecten en een flinke dosis ervaring, ontwikkelen we programma’s, trainingen, workshops en tools om mensen zelf aan de slag te laten gaan met werkgeluk. In 2017 lanceerden we de opleiding tot Werkgelukdeskundige en in 2018 riepen ze de laatste week van september uit tot (Internationale) Week van het Werkgeluk. Alles met het doel een beweging te creëren en zo werkgeluk in organisaties normaal te maken.

Week van het Werkgeluk

Eind 2017 bedachten we: ‘Hoe mooi zou het zijn als er, naast de Dag van het Geluk ook een Week van het Werkgeluk zou zijn. Inmiddels is de laatste week van september uitgeroepen tot Week van het Werkgeluk en het idee slaat zowel nationaal als internationaal enorm aan. Inmiddels doen in ca 40 landen mensen mee aan dit initiatief. Gedurende de week organiseren zowel wij als honderden Europese bedrijven verschillende activiteiten die bijdragen aan het werkgeluk van organisaties wereldwijd.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Woohoo Unlimited Partnership

Sinds een aantal jaar is Happy Office mede verantwoordelijk voor het Woohoo Unlimited Partnership. In dit partnerschap bundelen we de krachten met 120+ experts en praktijkmensen in 28 landen en 40+ organisaties en hebben we gezamenlijk meer dan 100.000 mensen getraind op het gebied van werkgeluk.

Het is onze missie organisaties en mensen te helpen floreren en betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Mede dankzij het Woohoo partnership werken me nauw samen met partners in binnen- en buitenland. Samen met hen organiseren we events, geven we workshops en wisselen we kennis uit.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten, vrijblijvend van gedachten wisselen of kijken wat we voor jou kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op. We doen niets liever dan ook een bijdrage leveren aan jouw werkgeluk.