Er zijn twee dingen waar we rotsvast in geloven

Allereerst in de impact die een positieve werkcultuur heeft op mensen en organisaties. In een positieve werkcultuur staat werkgeluk centraal. Een positieve werkcultuur draagt bij aan het welzijn van medewerkers, zorgt voor meer betrokkenheid en betere samenwerking. Daarnaast geloven we dat je zo’n cultuur alleen kunt bouwen door kleine stappen te zetten en te experimenteren. Wanneer mensen, teams en organisaties succesvol willen veranderen, moeten ze eerst hun idee over gestructureerd en planmatig veranderen loslaten.

Over happy office

Run the experiment

Uitgebreide cultuurveranderprogramma’s met allerlei afhankelijkheden, ingewikkelde en gedetailleerde implementatieplannen – het woord alleen is al moeilijk – en muurgrote planningen, het werkt allemaal niet.

Veranderen via een strak omlijnd vast ontwerp op papier is niet meer van deze tijd en misschien heeft het wel nooit echt gewerkt. Wanneer mensen, teams en organisaties succesvol willen veranderen, moeten ze eerst hun ideeën over gestructureerd en planmatig veranderen loslaten. Er is namelijk iets veel beters: in korte, overzichtelijke stappen aan de slag gaan. Wanneer je op die manier op de drie verschillende  niveaus (individu, team en organisatie) bouwt aan een organisatiecultuur, boek je veel meer resultaat. Dat betekent dusook dat het niet in één keer goed hoeft te  zijn. Perfect bestaat niet. Probeer niet vooraf alle mogelijke scenario’s uit te denken, maar experimenteer met de nieuwsgierigheid van een kind. Het is een kwestie  van gewoon beginnen.

“Samen met jou werken aan een positieve werkcultuur, meer vitaliteit en een florerend team. Dat is wat we het liefste doen.”

In maart 2015 richtten wij, Maartje en Fennande het bedrijf Happy Office op. Uiteindelijk gaat het daarbij vooral ook om dingen doen en de cultuur veranderen. Daarom helpen we leidinggevenden en medewerkers met het veranderen van (organisatie)gedrag en het bouwen van een werkcultuur waarin geluk centraal staat. Dat doen we op veel verschillende manieren, alles met het doel een beweging te creëren en zo werkgeluk in organisaties in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.


  • Programma's & workshops

We helpen organisaties om werkgeluk duurzaam te verankeren en vitaliteit op de kaart te zetten. Hiervoor bieden we diverse workshops en programma’s aan waarmee jouw team zowel zowel kort- als langdurig aan slag kan.

Meer werkgeluk Happy Office
  • Opleiding tot werkgelukdeskundige
Wil jij zelf een expert worden op het gebied van werkgeluk? We leiden al 10 jaar met veel plezier nieuwe werkgelukdeskundigen op om zélf impact te maken. Met behulp van relevante theoretische kennis, best practices en praktische tools leren we jou om werkgeluk in jouw organisatie op de agenda te zetten én levend te houden. Sinds kort hebben we ook onze 100% online opleiding tot Werkgelukdeskundige gelanceerd. Hiermee leer je op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt. 
  • Week van het werkgeluk

Eind 2017 bedachten we: ‘Hoe mooi zou het zijn als er, naast de Dag van het Geluk ook een Week van het Werkgeluk zou zijn. Inmiddels is de laatste week van september uitgeroepen tot 'Week van het Werkgeluk' en het idee slaat zowel nationaal als internationaal enorm aan.

Inmiddels doen in ca. 40 landen mensen mee aan dit initiatief. Gedurende de week organiseren zowel wij als honderden Europese bedrijven verschillende activiteiten die bijdragen aan het werkgeluk van organisaties wereldwijd. Doet jouw organisaties ook mee met de volgende editie? Meld je hier aan voor de Week van het Werkgeluk.

Ontvang ons e-book

met gratis werkgeluk oefeningen

In dit E-book vind je praktische oefeningen waarmee jij werkgeluk bij jezelf en in je team kunt vergroten. Zo zet je de eerste stap naar een positieve werkcultuur in jouw organisatie.
Je gegevens zijn veilig bij ons
Werkgeluk werkboek

Wil je meer weten over ons?