Skip to main content

De twaalfde editie van de Opleiding tot Werkgelukdeskundige gaat op 2 april gewoon van start. Deelnemers wilden graag starten en ook wij zijn er blij mee, want het geven van de opleiding is een van de leukste dingen van ons werk. Gegeven de huidige situatie, zijn we de afgelopen weken druk geweest met het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. En die hebben we gevonden. Voor de eerste keer starten met een Blended Learning variant. Blended wat? Blended learning oftewel het combineren van online en offline leermogelijkheden. En wie weet biedt dat nieuwe ideeën voor de toekomst.

Voor de voorjaarseditie 2020 ziet onze opleiding er als volgt uit.

Online bijeenkomsten

De eerste drie bijeenkomsten (in april en mei) vinden online plaats. Onderwerpen als: ‘Hoe staat het ervoor?’ ‘Waarom is Werkgeluk belangrijk?’ ‘Wat is het verschil tussen werkgeluk en werktevredenheid?’ En ‘wat zijn de pijlers van werkgeluk’ zijn prima met online sessies te bespreken. Zeker als je kijkt wat er met verschillende webtools mogelijk is. Tussen de sessies door maken de deelnemers verschillende opdrachten, zelf of samen met een buddy. Zo leren mensen elkaar, hoewel op afstand, toch ook beter kennen.

Bedrijfsbezoeken

Zodra het weer kan plannen we  vier fysieke bijeenkomsten, sessies bij de organisaties die een best practice zijn als het gaat om werkgeluk. Tijdens deze dagen behandelen we de onderwerpen die meer fysieke interactie vragen, zoals personality poker, werken aan een cultuur case, trainen in werkgeluk en de presentaties van de plannen. Bovendien staan deze dagen in het teken van de bedrijfsbezoeken, om te zien hoe andere organisaties werkgeluk in de praktijk brengen.

Interesse?

Wil jij weten hoe je effectief aan de slag gaat met werkgeluk in jouw organisatie? Tijdens de opleiding staat het veranderen van gedrag op drie niveaus centraal: persoonlijk leiderschap, teamgedrag en organisatiegedrag (cultuur). Hoe verander je gedrag? Wat is de rol van leiderschap? Welke tools kunnen helpen? En hoe richt je structuren, processen, systemen en rituelen zo in dat ze bijdragen aan werkgeluk. Interesse? Neem contact met ons op.

Leave a Reply