Skip to main content

We introduceren, als eerste in Nederland, de online variant van de Opleiding tot Werkgelukdeskundige. De afgelopen jaren heeft deze opleiding een vlucht genomen. Niet alleen hebben we binnen organisaties mensen opgeleid tot Happy Officer, ook in de ‘open inschrijvingen’-variant hebben inmiddels meer dan honderd mensen de opleiding gevolgd.

Inhoud Werkgelukdeskundige Online Opleiding

Net als in de offline en blended learning varianten behandelen we in de online variant van de Opleiding tot Werkgelukdeskundige het thema werkgeluk op verschillende niveaus:

  • eigen werkgeluk;
  • werkgeluk in teams;
  • het werken aan een positieve organisatiecultuur.

De inhoud van de Werkgelukdeskundige Online Opleiding bestaat uit:

  • Video’s met theoretische (wetenschappelijke) achtergronden
  • Individuele en buddy- en groepsopdrachten;
  • Twee-wekelijkse online lessen via Zoom waarin we de theorie bespreken en toepassen;
  • Virtuele rondleidingen bij organisaties met een positieve werkcultuur;
  • Presentaties van experts en best practices;
  • Het maken en presenteren van een plan van aanpak voor de eigen organisatie
Samen met anderen

De theorie kun je op eigen tempo doorwerken. Daarnaast werk je samen met andere deelnemers, zodat je ook van elkaar kunt leren. Tijdens de lessen komen diverse werkvormen aan bod, werkvormen die je zowel online of offline kunt inzetten. Ook nodigen we tijdens de twee-wekelijkse Zoomlessen andere experts uit om hun verhaal te vertellen. Door met hen in gesprek te gaan, brengen we meerdere visies over het voetlicht en krijg je als deelnemer een brede kijk op werkgeluk. Bovendien hoor je hoe andere organisaties met het onderwerp aan de slag zijn gegaan. Wat heeft gewerkt, wat niet en waarom?

Basisopleiding en verdiepende modules

Met de Werkgelukdeskundige Online Opleiding van Happy Office heb je alle relevante kennis en tools in handen om als werkgelukdeskundige aan de slag te gaan. Met behulp van het geleerde ben je goed in staat om, zowel in Coronatijd als daarna, in te spelen op alle veranderingen waar je als organisatie en medewerkers mee te maken krijgen. Of jouw organisatie werkt vanuit huis of juist gaat reboarden en zich moet aanpassen aan de nieuwe situatie; het komt allemaal aan bod. Naast de basisopleiding, bieden we ook verschillende verdiepende modules.

Meer weten?

Na de opleiding ontvang je een certificaat voor deelname. Wil je het diploma Happiness Officer ontvangen, dan kun je ervoor kiezen om een Proeve van Bekwaamheid af te leggen.

Wil jij leren hoe jij werkgeluk in jouw organisatie op de agenda kunt zetten en met collega’s aan de slag kunt gaan met een positieve werkcultuur en weten of de opleiding iets voor jou is? Stuur ons dan een mailtje, dan sturen we je de informatiesheet toe: fennande@happyoffice.nl  en maartje@happyoffice.nl.

Het is onze ambitie om samen met jou werkgeluk in organisaties de normaalste zaak van de wereld te maken.

Leave a Reply