Skip to main content

Online opleiding werkgelukdeskundige: eigen tempo, 100% kennis

DOE NU MEE MET DE PILOT MET 50% KORTING!

Werkgeluk vergroten, voor jezelf, je team en de organisatie

Met deze online Opleiding tot Werkgelukdeskundige heb je alle relevante kennis en tools in handen om als werkgelukdeskundige aan de slag te gaan binnen jouw organisatie of bij jouw klanten. Na het volgen van deze opleiding begrijp je hoe je je eigen werkgeluk vergroot, hoe je in een team met werkgeluk aan de slag gaat én hoe je werkgeluk ‘implementeert’ in een organisatie. Je werkt op drie niveau’s: persoonlijk leiderschap, team en organisatiecultuur.
De cultuur van een organisatie is van grote invloed op het gedrag van mensen. Wil je dat jouw interventies een duurzaam effect hebben, wil je werkgeluk structureel vergroten in jouw organisatie? Dan is het cruciaal de cultuur en het gedrag te begrijpen en te beïnvloeden. Deze onderwerpen nemen daarom een belangrijke plaats in, in deze diepgaande en unieke opleiding.
Je wordt opgeleid door Maartje en Fennande: experts in het veld, die al bijna 10 jaar werken in dit vak en dagelijks met hun voeten in de klei staan en daar hun strepen verdiend hebben. Naast de opleiding tot Werkgelukdeskundige kun je deelnemen aan de opleiding Positive Culture Agent, waar je nog meer leert over het bouwen van positieve werkcultuur.

Na de Online Opleiding tot Werkgelukdeskundige weet je:

 • wat werkgeluk is en wat het niet is
 • waarom werkgeluk (juist nu) belangrijk is
 • welke mythes er bestaan over werkgeluk
 • wat de pijlers zijn van werkgeluk
 • het verschil tussen werkgeluk en werktevredenheid
 • hoe je je eigen werkgeluk structureel vergroot
 • wie verantwoordelijk is voor werkgeluk
 • eigenaarschap: wat is het en hoe je het vergroot
 • hoe je je eigen mindset kiest die nodig is om meer plezier en voldoening te ervaren;
 • effectief gedrag veranderen: hoe dan?;
 • hoe je je team meekrijgt in het vergroten van jullie gezamenlijke werkgeluk;
 • welke praktische interventies je toepast in een team;
 • hoe je de cultuur in het team en organisatie analyseert en verbetert;
 • welke interventies een cultuur duurzaam veranderen.
Alle modules afgerond? Gefeliciteerd! Je mag jezelf Werkgelukdeskundige noemen. Na de opleiding ontvang je een certificaat.

Hoe werkt de online Opleiding tot Werkgelukdeskundige?

Deze online Opleiding tot Werkgelukdeskundige bestaat uit 8 modules. Iedere week valt er een nieuwe module vrij. Je kunt de module op je eigen tempo doorwerken en hebt vanaf de start een jaar de tijd om alles af te ronden. De modules bestaan uit video’s en individuele opdrachten. Tijdens de lessen komen diverse werkvormen aan bod, werkvormen die je zowel online of offline kunt inzetten. Daarnaast vind je in de leeromgeving cheatsheets, extra leestips en achtergrondinformatie, extra interviews met diverse experts waarin zij hun verhaal vertellen of een kijkje geven in hun organisatie. Door met hen in gesprek te gaan, brengen we meerdere visies over het voetlicht en krijg je als deelnemer een brede kijk op werkgeluk. Bovendien hoor je hoe andere organisaties met het onderwerp aan de slag zijn gegaan. Wat heeft gewerkt, wat niet en waarom? Een stappenplan met hoe wij bij onze klanten te werk gaan plus het slidedeck van een workshop van een uur is inbegrepen bij de opleiding. Je kunt na het afronden van de opleiding dus gelijk aan de slag. Plus: je krijgt toegang tot onze community met Werkgelukdeskundigen, waar je ervaringen en ideeën kunt uitwisselen.
De training is individueel en je maakt de opdrachten op het moment dat het jou uitkomt. We adviseren je wel om de opdrachten ook met aandacht te maken. Een boek lezen kan iedereen. Kennis kan je overal halen, maar juist het toepassen heeft waarde.

Samen met anderen

Natuurlijk zijn er meer mensen die deze training volgen en die hem al gevolgd hebben. Omdat je natuurlijk ook veel van andere deelnemers kunt leren, adviseren wij om via de community contact te zoeken met andere deelnemers, zodat je ook samen kunt werken.

Persoonlijke begeleiding van ervaren docent

Wil je graag overleg over jouw opdrachten, je plan voor je organisatie of heb je nog vragen? Het is mogelijk om de extra optie individuele begeleiding te kiezen, waarbij de docent je huiswerk nakijkt en feedback geeft. Je geeft hiermee het toepassen van je kennis extra waarde door te toetsen met een ervaren expert uit de praktijk. Neem contact op voor meer informatie.

Van inspiratie naar actie

We vinden het belangrijk dat je veel leert tijdens deze opleiding, maar vooral dat je ermee aan de slag gaat. Daarom is een belangrijk onderdeel van de opleiding dat je een plan maakt voor wat je gaat doen met wat je hebt geleerd. Dat kan een plan zijn voor jezelf, of voor je team, of voor de organisatie. Maak dat zo concreet mogelijk. Inzicht en inspiratie is leuk, maar actie is beter, zeggen we altijd.
Meld je hier aan

Praktische info Online Opleiding Werkgelukdeskundige

De opleiding tot Werkgelukdeskundige volg je helemaal op je eigen tempo. Iedere week valt er een module vrij en je hebt een jaar de tijd on alle modules te doorlopen. Daarna ontvang je je certificaat. De opleiding bestaat uit theorie via video’s, opdrachten, cheatsheets etc.

Prijs en benodigde tijd

Prijs: €1.800, ex btw. NU MET 50% korting tijdens de PILOT

Tijdelijk! Meedoen met de pilot geeft jou een korting van 50%. Wat we daarvoor van jou vragen is feedback: wat vind je goed, wat niet? Dus wil je in aanmerking komen om mee te doen? Mail dan naar fennande@happyoffice.nl

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

 • MT/directieleden
 • Leidinggevenden of aankomend leidinggevenden
 • Staffunctionarissen (HR, Facilitair, Communicatie, Beleid, People & Culture, CHO)
 • OR-leden
 • Consultants
 • en iedereen die zelf aan de slag wil met werkgeluk in organisaties

Wat maakt deze training onderscheidend?

Werkgelukdeskundige opleiding

Praktijkgericht:

Wetenschappelijke inzichten zijn altijd de basis, maar we vertalen deze direct naar de praktijk. Wat hebben wij bij onze klanten geleerd en wat kan jij daarmee? Je wordt uitgedaagd het geleerde direct toe te passen op je eigen situatie. Learning by doing. Wil je feedback op je huiswerk en je plan? Kies dan voor persoonlijke begeleiding, neem daarvoor contact op.

Werkgelukdeskundige opleiding

Met community:

Je bent een jaar lang – GRATIS – lid van de Happy Office Community waar je met andere experts overleggen kunt, je vragen en ideeën kunt delen. Je vind er een database met tips en inspiratie, oefeningen en wetenschappelijke informatie Samen komen we verder!

Werkgelukdeskundige opleiding boekenstapel

In je eigen tempo 100% van de kennis

Flexibel en gedegen, al onze kennis van de opleiding tot werkgelukdeskundige volg je in je eigen tempo. Je hebt een jaar lang de tijd om alle modules af te werken en alle opdrachten te maken.

Wat eerdere deelnemers aan de opleiding tot Werkgelukdeskundige van Happy Office zeiden….

‘Hoe bijzonder is het dat je zelf een coachingstraject ondergaat over je eigen werkgeluk en tegelijkertijd alle kennis, instrumenten, tips en tricks meekrijgt om anderen te helpen op dat vlak’

‘Krachtig samenspel tussen Fennande en Maartje, beiden ongelofelijk veel kennis en expertise in huis, prettige open sfeer met bovendien veel ruimte voor discussies en oefeningen waardoor het geleerde ook beklijft’

‘Gave verhalen en sprekende voorbeelden’

‘Het stappenplan is een erg handige en praktische tool’

Inmiddels heb ik delen van de opleiding meegemaakt en het één en ander gelezen over werkgeluk. Eerst dacht ik dat het een hype was. Maar werkgeluk heeft een wetenschappelijke basis, is bewezen effectief voor zowel medewerkers als de organisaties waarin zij werken en gaat verder dan alleen oppervlakkig plezier. En dan zijn Maartje en Fennande ook nog eens mensen die serieus veel werkgeluk uitstralen en op alle niveaus van de organisatie mee kunnen denken over het bevorderen van werkgeluk. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen.

Arie Speksnijder, opleider van trainers

"Ik heb de opleiding tot werkgelukdeskundige als zeer leuk en inspirerend ervaren. Maartje en Fennande zijn goed in staat geweest om tijdens corona online content te creëren, de opleiding goed te organiseren en te inspireren.Heel enthousiast en praktisch toepasbaar. ik ben er meteen mee aan de slag gegaan! "

Michelle

‘Het model de Pijlers van werkgeluk biedt een sterk overzicht van wat van belang is’

"Fennande en Maartje zijn de beste deskundigen op dit gebied en brengen het ontzettend enthousiast over. Ze geven je persoonlijke feedback en de afwisseling tussen theorie en praktijk is top! Ik heb met heel veel plezier deze opleiding gevolgd en heel veel geleerd! "

Suzanne

"Supertoffe opleiding, waarbij je met theorie en praktijkvoorbeelden vooral ook zelf aan de slag gaat. Veel inspiratie opgedaan en zelf ook weer een stapje op het creatieve pad gezet wat mijn persoonlijke werkgeluk dan weer ten goede komt. Kortom een mooie mix van theorie, tools en ook leren van anderen uit de groep."

Tamara

Meer lezen? Op springest.nl vind je onafhankelijke reviews van deelnemers.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Laat je gegevens achter, dan kijken we graag met je mee!