Werkgeluk leidt tot lager verzuim en verloop, hogere betrokkenheid en dus betere bedrijfsresultaten.

Wil jij werkgeluk vergroten?

Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige

 • Vergroot je eigen werkgeluk structureel
 • Krijg je team mee in het vergroten van jullie gezamenlijke werkgeluk
 • Leer hoe je de organisatiecultuur verbetert
 • 100% online In je eigen tempo met 4 maanden persoonlijke begeleiding
 • Of in 2 LIVE dagen!
 • Inclusief lidmaatschap van de Happy Office Community
 • 32 studie uren en jij bent werkgelukdeskundige! 

Wat leer je?

Met de opleiding tot Werkgelukdeskundige heb je alle relevante wetenschappelijke kennis en praktische tools in handen om het werkgeluk in jouw organisatie of bij jouw klanten structureel te vergroten. Na het volgen van deze opleiding weet je wat werkgeluk is en ook wat het niet is, hoe je in een teamwerkgeluk onderdeel maakt van het dagelijks werk én hoe je de cultuur in de organisatie positief beïnvloedt. Je werkt op drie niveau’s: persoonlijk leiderschap, team en organisatiecultuur. We delen al onze kennis uit de praktijk van de afgelopen 10 jaar als werkgelukexpert met jou. We geven deze opleiding sinds 2017.

Hoe werkt het?

De online opleiding tot Werkgelukdeskundige bestaat uit 8 online modules met video’s en opdrachten, in totaal circa 32 studie uren. Je volgt de lessen helemaal in je eigen tempo. Daarnaast krijg je inspiratie via de Happy Office Community voor werkgelukdeskundigen. Je hebt een jaar de tijd om alle modules te doorlopen. In de tussentijd op vakantie gaan is dus geen enkel probleem (goed idee zelfs)!

Liever met begeleiding van experts met ruime ervaring in de praktijk? Dat kan ook! In de eerste 4 maanden is er elke twee weken een Q&A sessie met medestudenten waar je al je vragen kunt stellen. De volgende groep start in september 2024.

Of kies je liever voor de live variant van 2 dagen op 4 en 5 oktober ’24?

Voor wie?

Wij geloven dat iedereen werkgelukdeskundige moet zijn! Een groot deel van onze tijd zijn we bezig met  werk. Daarom is werkgeluk voor iederéén belangrijk. Hoe fijn zou het zijn als jij fluitend naar je werk en fluitend weer naar huis gaat? En ook dat je dat voor je collega’s kunt bereiken?

Aan deze opleiding doen veel leidinggevenden, HR-, People & Culture professionals,  verzuimdeskundigen, recruiters én andere mensen mee die als werkgelukambassadeur in hun organisatie een positief verschil willen maken.

Wil jij ook goed beslagen ten ijs komen als het gaat over werkgeluk? 

Wat eerdere deelnemers zeiden

“Ik wilde heel graag met het thema aan de slag maar was bang dat het een beetje zweverig was. Niets is minder waar. De opleiding heeft een gedegen theoretisch fundament en is heel praktisch. Het heeft me niet alleen nieuwe inzichten gebracht maar ook een concreet plan van aanpak waarmee ik in mijn organisatie aan de slag kan. Beoordeling: 10”

Frank FaberMilieudienst Rijnmond

“Fennande en Maartje zijn de beste deskundigen op dit gebied en brengen het ontzettend enthousiast over. Ze geven je persoonlijke feedback en de afwisseling tussen theorie en praktijk is top! Ik heb met heel veel plezier deze opleiding gevolgd en heel veel geleerd!
Beoordeling: 9”

Suzanne van der HoornHoofdgriffier

“Wil je werkgeluk integreren in jouw organisatie of bij (een van) je klanten? Dan kan ik deze opleiding van harte aanbevelen. Mijn rugzakje is helemaal gevuld met inzichten, tools en oefeningen om bij mijn klanten aan de slag te gaan.
Beoordeling: 8,5”

Wendy de WitZelfstandige

“Ik heb de opleiding tot werkgeluk- deskundige als zeer leuk en inspirerend ervaren. Maartje en Fennande zijn goed in staat geweest om tijdens corona online content te creëren, de opleiding goed te organiseren en te inspireren.Heel enthousiast en praktisch toepasbaar. ik ben er meteen mee aan de slag gegaan!
Beoordeling: 9”

Michelle Terpstra

Na het volgen van deze opleiding weet jij

Opleiding Werkgelukdeskundige

Wat de vier pijlers
van werkgeluk zijn en hoe je deze concreet toepast voor jezelf, team en organisatie

Cultuur veranderen

Hoe je de juiste mindset kiest, eigenaarschap stimuleert en duurzame gedragsverandering realiseert

Opleiding Werkgelukdeskundige

Hoe je je eigen werkgeluk vergroot en hoe je met een team aan de slag gaat om samen het werkgeluk te vergroten

Hoe je omgaat met weerstand en hoe je mensen wel meekrijgt

Opleiding Werkgelukdeskundige

Hoe je een workshop werkgeluk geeft (je krijgt onze slides!)

Opleiding Werkgelukdeskundige

Wat er nodig is om een positieve organisatiecultuur in jouw organisatie te bouwen

Herken je dit?

Opleiding Werkgelukgdeskundige
 • Is er bij jullie ook al langere tijd sprake van hoog verzuim? Of opeens een onverklaarbare piek?
 • Hebben jullie moeite medewerkers vast te houden?
 • Hebben medewerkers het wel een beetje gehad met wéér een nieuwe leidinggevende?
 • Zijn mensen ‘verandermoe’, maar moet er wel van alles veranderen om mee te kunnen met de markt?
 • Zijn collega’s afgehaakt? Niet zo betrokken als vroeger?
 • Is er sprake van ongewenst en niet-inclusief of respectvol gedrag?
 • Wordt er veel gemopperd en geklaagd maar weinig opgelost?

Dan is het tijd voor actie

Veel organisaties kampen in deze tijd met een of meerdere van bovenstaande uitdagingen. Werkgeluk is een manier om deze uitdagingen effectief het hoofd te bieden. Niet alleen, maar samen. In de opleiding tot Werkgelukdeskundige leer je HOE dan precies. Stap voor stap met heldere voorbeelden uit de praktijk.

Meer reviews via Springest

Opleiding Werkgelukdeskundige
Opleiding Werkgelukdeskundige
Opleiding Werkgelukdeskundige

Wil jij ook alle kennis over werkgeluk én alle praktische tools en handvatten krijgen?

Meld je dan aan voor de opleiding tot Werkgelukdeskundige. Je hebt drie opties:

Twee-daagse LIVE

Ben jij een ervaren HR of P&C professional, of al een tijd bezig met werkgeluk en heb je weinig tijd? En wil jij in twee dagen helemaal up-to-date zijn met de laatste wetenschappelijke inzichten en tools over werkgeluk en positieve cultuur? 

Kies dan de twee-daagse LIVE snelkook-panversie Werkgelukdeskundige. In twee dagen nemen we je mee in alle theorie en praktijkkennis, in een hoog tempo.

Jouw investering is €1.750 (ex btw). De eerstvolgende LIVE opleiding vindt plaats op 30 en 31 mei op een locatie in Midden Nederland.

Het is mogelijk om naast de LIVE lessen toegang te krijgen tot alle online lessen voor een kleine meerprijs.

Samen online

Wil jij de diepte in en goed de tijd nemen om alle wetenschappelijke kennis en oefeningen goed tot je te nemen? In je eigen tempo en wanneer het jou goed uitkomt? En wil je graag persoonlijke feedback van ons en van je medestudenten, tijdens de twee wekelijkste  Zoomcall voor alle vragen en uitdagingen?

Kies dan de 100% online opleiding tot Werkgelukdeskundige met persoonlijke begeleiding. Je hebt een jaar lang toegang tot alle online modules en bent lid van de Community.

Jouw investering is €1.497 (ex btw). De volgende groep start op 20 juni 2024.

100% online zelf

Ben jij een echte zelfstarter? Wil je wel alle inhoud, wetenschappelijke kennis en oefeningen grondig tot je nemen, maar heb je geen behoefte aan persoonlijke begeleiding? Of heb je weinig budget?

Kies dan de Online opleiding voor Werkgelukdeskundige voor zelfstarters.  Je hebt een jaar lang toegang tot alle online modules en bent lid van de Community.

Jouw investering is dan €997 (ex btw). Je kunt op elk moment beginnen.

Wij zijn Maartje en Fennande

In 2015 richtten wij Happy Office op. Sindsdien hebben we al honderden organisaties helpen bouwen aan meer werkgeluk en een positieve cultuur en al duizenden mensen getraind om dit zélf te doen.

Wij geloven rotsvast dat werkgeluk en een positieve cultuur ontstaan door te experimenteren en kleine, overzichtelijke stappen te zetten. Dat betekent dus ook dat het niet in keer goed hoeft te zijn. Maar je moet wel weten wat je doet. Dan is het is een kwestie van beginnen en met veel nieuwsgierigheid experimenteren. Wij zijn er voor je!

Online opleiding werkgelukdeskundige

Veelgestelde vragen

Wanneer is de eerstvolgende instapdatum?

De laatste groep is 20 maart beginnen, je kunt nog meedoen. Elke twee weken is er met de deelnemers een check-in waarin we alle vragen beantwoorden en jouw eigen case kunnen bespreken, voor een periode van 4 maanden. Elke twee weken draait deze check-in om één module. Je kunt op elk moment beginnen met het bekijken van de video’s en maken van de opdrachten en kunt natuurlijk ook sneller of langzamer gaan. In totaal heb je een jaar toegang tot het materiaal.

Je kunt ook kiezen voor de optie zonder deze check-ins.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee, je hebt geen voorkennis nodig.

Krijg ik een certificaat?

Jazeker, je krijgt een certificaat van deelname na afronding van de opleiding. Aan het einde van de opleiding ben je in staat zelfstandig een werkgelukstrategie te maken en uit te voeren.

Is er een vervolgopleiding na de Opleiding Werkgelukdeskundige?

Ja, de opleiding Positive Culture Agent gaat dieper in op hoe je een positieve cultuur bouwt, dus hoe je je werkgeluk duurzaam inbrengt in het DNA van de organisatie. Als je kiest voor de Positive Culture Agent, dan krijg je voor een klein bedrag extra (€250) toegang tot de volledige inhoud van de opleiding Werkgelukdeskundige.

Klik hier voor meer informatie over de PCA. 

Wat zit er inbegrepen bij deze investering?

Bij de opleiding Werkgelukdeskundige met begeleiding voor €1497 krijg je een jaar lang toegang tot alle lessen, video’s op drachten, cheatsheets etc. De eerste 4 maanden houden we eens per twee weken, een Q&A van een uur, waarin we huiswerk kunnen bespreken, vragen kunnen beantwoorden etc. Ook na het jaar kan je lid blijven van de Happy Office Community.

De opleiding zonder persoonlijke begeleiding volg je helemaal op je eigen tempo. Ook daarbij heb je een jaar lang toegang tot al het materiaal en en ben je lid van de Happy Office Community.

Kan ik de opleiding ook volgen zonder begeleiding?

Als jij een echte zelfstarter bent en geen behoefte hebt aan overleg of vragen, dan kies je de optie voor zelfstarters. Deze kost 997 ex btw.

Is het boek Het Happy Office Manifest nodig?

Nee, het is niet nodig, maar we merken wel dat veel werkgelukdeskundigen het boek er vaak nog even bij pakken. ‘Het ligt altijd op de hoek van mijn bureau’, vertelde iemand ons ooit. Niet alles wat in de opleiding ter sprake komt, staat in het boek en andersom dito 😉