Skip to main content

Nog meer bewijs: een positieve werkcultuur is het geheime ingredient voor florerende organisaties. Blijkt ook uit dit artikel van Harvard Business Review. Wanneer je denkt dat je met hogere salarissen, betere bonussen en extra arbeidsvoorwaarden voorkomt dat mensen vertrekken, kom je bedrogen uit. Wil je echt zorgen dat je de juiste mensen aantrekt en behoudt dan moet je aan de slag met de werkcultuur.

Geluk op het werk?

Sinds de pandemie merken we dat organisaties meer werkcultuurgerelateerde problemen hebben. Of ze zijn zich meer bewust van de problemen die er al waren, dat kan ook. Steeds vaker zitten we om tafel met directies en managers die onze hulp inroepen bij het tegengaan van verloop, het werken aan mentaal welzijn, het voorkomen van stress en het vergroten van geluk op het werk. We krijgen vragen over retentie, het aantrekken van de juiste mensen en wat te doen aan toxiciteit op het werk?

Ons antwoord: werkcultuur

Ons antwoord is dan steevast: simpelweg extra salarissen geld of andere extraatjes zijn misschien wel even een pleister maar werken niet duurzaam voor het probleem. Als je je echt iets wil veranderen, zul je dieper moeten graven. Als je mensen wilt laten floreren, moet je structureel, stap voor stap, een positieve werkcultuur bouwen. Dat is niet moeilijk of gemakkelijk, het is gewoon iets wat je moet doen.

In dit artikel krijg je onderzoeksuitkomsten en ervaringsverhalen die dit bevestigen.

Leave a Reply