Skip to main content

De opleiding tot werkgelukdeskundige van Happy Office, een van de eerste en meest ervaren aanbieders van deze opleiding in Nederland, start vanaf eind mei 2023 met een pilot voor 100% online werkgelukdeskundige. In je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt, volg je de online lessen. Wil jij meedoen met de pilot? Je krijgt dan 50% korting op de normale prijs. Wat we van jou nodig hebben is feedback en eventuele verbeterpunten!

Wat kan je met deze opleiding tot werkgelukdeskundige?

Met deze training heb je alle relevante kennis en tools in handen om als werkgelukdeskundige aan de slag te gaan binnen jouw organisatie of bij jouw klanten. Na het volgen van deze opleiding begrijp je hoe je je eigen werkgeluk vergroot, hoe je in een team met werkgeluk aan de slag gaat én hoe je werkgeluk ‘implementeert’ in een organisatie. Je werkt op drie niveau’s: persoonlijk leiderschap, team en organisatiecultuur. Naast de basisopleiding, bieden we ook verschillende verdiepende trainingen en kun je deelnemen aan de opleiding Positive Culture Agent, waar je nog meer leert over het bouwen van positieve werkcultuur. Je wordt opgeleid door Maartje en Fennande: experts in het veld, die al bijna 10 jaar werken in dit vak en dagelijks met hun voeten in de klei staan en daar hun strepen verdiend hebben. Ons boek het Happy Office Manifest, dat dient als naslagwerk van de opleiding, is ook in de USA uitgegeven.

In deze online opleiding werkgelukdeskundige leer je: 

> wat werkgeluk is en wat het niet is
> over de pijlers zijn van werkgeluk: purpose, people, progress en positivity
> het verschil is tussen werkgeluk en werktevredenheid
> hoe je eigenaarschap vergroot
> de mindset te kiezen die nodig is om meer plezier en voldoening;
> de ins-en-outs van effectieve gedragsverandering;
> een teamaanpak met praktische interventies;
> een workshop op te bouwen en uit te voeren;
> hoe je de cultuur in het team en organisatie analyseert en verbetert;
Alle modules afgerond? Gefeliciteerd! Je mag jezelf Werkgelukdeskundige noemen.

Hoe werkt de 100% online werkgelukdeskundige opleiding?

Deze opleiding bestaat uit 8 modules. Iedere week valt er een nieuwe module vrij. Je kunt de module op je eigen tempo doorwerken en hebt vanaf de start een jaar de tijd om alles af te ronden. De modules bestaan uit video’s en individuele opdrachten. Tijdens de lessen komen diverse werkvormen aan bod, werkvormen die je zowel online of offline kunt inzetten. Daarnaast vind je in de leeromgeving cheatsheets, extra leestips en achtergrondinformatie, extra interviews met diverse experts waarin zij hun verhaal vertellen. Door met hen in gesprek te gaan, brengen we meerdere visies over het voetlicht en krijg je als deelnemer een brede kijk op werkgeluk. Bovendien hoor je hoe andere organisaties met het onderwerp aan de slag zijn gegaan. Wat heeft gewerkt, wat niet en waarom? Een stappenplan met hoe wij bij onze klanten te werk gaan plus het slidedeck van een workshop van een uur is inbegrepen bij de opleiding. Je kunt na het afronden van de opleiding dus gelijk aan de slag. Plus: je krijgt toegang tot onze community met Werkgelukdeskundigen, waar je ervaringen en ideeën kunt uitwisselen.
De training is individueel en je maakt de opdrachten op het moment dat het jou uitkomt. We adviseren je wel om de opdrachten ook met aandacht te maken. Een boek lezen kan iedereen.  Kennis kan je overal halen, maar juist het toepassen heeft waarde.

Samen met anderen

Natuurlijk zijn er meer mensen die deze opleiding werkgelukdeskunidge volgen en die hem al gevolgd hebben. Omdat je natuurlijk ook veel van andere deelnemers kunt leren, adviseren wij om via de community contact te zoeken met andere deelnemers, zodat je ook samen kunt werken.

Persoonlijke begeleiding van ervaren docent

Wil je graag overleg over jouw opdrachten, je plan voor je organisatie of heb je nog vragen? Het is mogelijk om de extra optie individuele begeleiding te kiezen, waarbij de docent je huiswerk nakijkt en feedback geeft. Je geeft hiermee het toepassen van je kennis extra waarde door te toetsen met een ervaren expert uit de praktijk.  De meerkosten hiervan zijn 250 euro.

Van inspiratie naar actie

We vinden het belangrijk dat je veel leert tijdens deze opleiding, maar vooral dat je ermee aan de slag gaat. Daarom is een belangrijk onderdeel van de opleiding dat je een plan maakt voor wat je gaat doen met wat je hebt geleerd. Dat kan een plan zijn voor jezelf, of voor je team, of voor de organisatie. Maak dat zo concreet mogelijk. Inzicht en inspiratie is leuk, maar actie is beter, zeggen we altijd.

Leave a Reply