Skip to main content

Wanneer je je ziekteverzuim blijvend omlaag wilt brengen, je beste mensen wilt behouden en ongewenst gedrag wilt aanpakken, moet je toch echt aan de slag met je cultuur. Leren wat je cultuur drijft en sturing geven aan gedrag. Uit ervaring weten we dat goed leiderschap daarbij cruciaal is. Maar wat is goed leiderschap en hoe breng je dat in de praktijk? Op zo’n manier dat jouw beste mensen gezond en gelukkig bij je willen (blijven) werken. Maartje ging op onderzoek uit en sprak erover met Sjack van den Hout, Manager van het Jaar in 2022.

Gebruiksaanwijzing

“Mensen zijn geen computers of een andere vorm van resources,” vindt Sjack. “Daarom moet je weten wat mensen nodig hebben, wat hun gebruiksaanwijzing is.” Zijn leiderschap begon toen hij bij het UWV werkte en gevraagd werd om teamleider te worden. Dat wilde hij wel een jaar proberen mits hij het op zijn eigen manier mocht doen. Dat mocht en al snel plukte zijn team daar de vruchten van. Sjack bleef leiding geven, eerst bij UWV en veel later ook bij ADP. Natuurlijk volgde Sjack ook verschillende managementopleidingen en trainingen. Zijn belangrijkste les? Gebruik je GBV! Dat maakte dat de manier waarop Sjack zijn mensen aanstuurde (en nog steeds aanstuurt) opviel en hij in 2o22 werd hij uitgeroepen tot Manager van het Jaar. Reden genoeg om aan hem eens te vragen wat goed leiderschap nou inhoudt.

Elftal van Sjack

Sjack van den Hout is een gezellige en bevlogen Brabander, dus een interview met hem is een feestje. Dit artikel is slechts een korte impressie uit het gesprek van ruim een uur. Ben je nieuwsgierig naar wat hij te vertellen heeft over zijn ervaringen, het Elftal van Sjack en wat hij bedoelt met GBV (en nee dat is niet het GolfVaardigheidBewijs)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Begin juli, in de zomereditie, verschijnt een artikel met een link naar het hele interview.

 

 

 

 

 

Leave a Reply