Skip to main content
< Alle onderwerpen

Wat is werkgeluk?

Wat is werkgeluk?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: één allesomvattende definitie van werkgeluk bestaat niet. Het is subjectief: wat de een gelukkig maakt, kan de ander heel ongelukkig maken op het werk. Toch hebben de afgelopen jaren steeds meer wetenschappers en auteurs zich in het onderwerp verdiept, er zijn boekenkasten over vol geschreven. Ondanks al die aandacht vinden wij nog steeds dat een van onze klanten de beste definitie heeft gegeven: werkgeluk is fluitend naar je werk gaan en fluitend weer naar huis. Deze metafoor geeft wat ons betreft precies weer waar het over gaat: het ervaren van positieve emoties, zin hebben in de dag, je energiek, fit en veerkrachtig voelen, klaar zijn om de uitdagingen van de dag aan te gaan en weer met energie naar huis gaan. Moe misschien, maar in elk geval met een goed gevoel over je resultaten en wat je samen met anderen hebt bereikt. Trots en voldaan over de stappen die je hebt gezet voor een nuttig en waardig doel. Maar niet zo moe of uitgeput dat je geen puf meer hebt om ’s avonds een potje te voetballen met je kinderen. Kortom, werkgeluk gaat over kortstondig plezier én over de diepere gevoelens van voldoening, verbinding en betekenisgeving die je kunt ervaren door je werk.

 

Annie: ‘Bedoel je dan dat je élke dag fluitend naar je werk moet gaan en ook weer fluitend naar huis om gelukkig te zijn? Dat lijkt me toch wat overdreven.’

Elke dag fluitend naar je werk en weer naar huis is natuurlijk niet realistisch. Er zijn dagen waarop je gewoon geen zin hebt. Waarop het regent, er een file staat, je weekend gewoon te leuk was om op maandag weer aan het werk te gaan. En werken aan meer werkgeluk zal dat niet wegnemen, het is geen tovermiddel. Werk hoeft niet altijd leuk te zijn. Niet alle feedback hoeft positief te zijn, niet alle problemen hoeven uitdagingen genoemd te worden. Een rotdag zo af en toe hoort er gewoon bij.

Geluk gaat niet zozeer over de afwezigheid van ongeluk en van negatieve gevoelens zoals verdriet, frustratie of onzekerheid maar meer over het vermogen om daarmee om te gaan. 

Een paar definities van werkgeluk

De groeiende belangstelling voor het onderwerp heeft geleid tot veel verschillende definities.

Shawn Achor, auteur van de Happiness Advantage, noemt werkgeluk ‘de blijheid die we ervaren als we ernaar streven ons potentieel te ontvouwen en iets wat voor ons belangrijk is te bereiken’.

Jessica Pryce-Jones geeft in haar boek Happiness at Work een definitie voor werkgeluk die ons erg aanspreekt: ‘Werkgeluk is een mindset die leidt tot de beste prestaties en het bereiken van je potentieel door je bewust te zijn van de hoogte- en dieptepunten in werk. Werkgeluk is een benadering, een methode, en gaat niet alleen over jezelf, maar juist ook over wat je samen met anderen doet.’ Wat wij interessant vinden aan deze definitie, is dat zowel positieve als negatieve emoties hierin zijn meegenomen. Negatieve ervaringen, uit je comfortzone zijn, heel hard werken voor iets wat je belangrijk vindt en je eigen elastiek oprekken maken ons juist op de langere termijn gelukkig.

Alexander Kjerulf, auteur van diverse boeken over werkgeluk en oprichter van het internationale cho-netwerk The Woohoo Partnership, noemt werkgeluk simpelweg: ‘Het gevoel van geluk dat je krijgt door je werk.’ Eenvoudig en effectief; deze definitie kan iedereen onthouden.

Inhoudsopgave