Skip to main content

Elk jaar in september zie je ze weer, de lijstje met tips over hoe je het vakantiegevoel kunt vasthouden. Let op: hier komen er een paar. Ga buiten lunchen. Neem een tropische smoothie bij de lunch. Installeer de app van je favoriete Italiaanse radiozender. Natuurlijk is vakantie geweldig en gezond voor je. Maar om nou net te doen alsof je op je werk nog op vakantie bent…

Gelukkig op je werk
Op je werk de dingen doen die je op vakantie deed, is bullshit. Buiten lunchen met regen geeft geen vakantiegevoel,  je favoriete Italiaanse zender klinkt in Nederland echt anders en de tropische smoothie smaakt heus niet hetzelfde.

Het gaat er ook helemaal niet om dat je op je werk je vakantiegevoel vasthoudt. Veel belangrijk is het dat je je op je werk net zo gelukkig voelt als tijdens je vakantie. En dat begint met de essentie van het vakantiegeluk te achterhalen en dat te vertalen naar je werk. Geniet je in de vakantie van buiten zijn? Dan kun je inderdaad buiten lunchen, maar ook wandelend je bila’s houden of op de fiets naar kantoor gaan. Geniet je in de vakantie van de mensen met wie je samen bent? Hoe kan je de relatie met je collega’s zo verbeteren dat je je bij hen ook fijn voelt? Of is het de stress die je wel op je werk maar niet tijdens je vakantie ervaart? Leer dan om focus aan te brengen. Dat heeft meer en langduriger effect.

 

Leave a Reply