Skip to main content
En dan is het weer december. Het moment waarop we ons hoofd breken over de invulling van kerstpakketten, oliebollenborrels en andere gekkigheid. Omdat de live kerstborrels toch weer een voor een uit onze agenda’s verdwijnen en het animo voor online feestjes niet met hetzelfde tempo stijgt denken we dat een beetje inspiratie welkom is. Hierbij inspiratie: 5 tips om het jaar toch leuk af te sluiten.
De grote Vier-je-successen-Pubquiz
Eind december is vaak het moment om terug te kijken op het jaar. Natuurlijk was er van alles aan de hand, gingen er dingen wel en niet goed. En natuurlijk moet je dat wat niet goed is gegaan niet negeren, maar het is ook wel lekker om het jaar positief af te sluiten. En vooral terug te kijken naar wat goed is gegaan, de successen te vieren. Door de werkdruk staan we daar namelijk vaak veel te weinig en te kort bij stil. Organiseer daarom een pubquiz over de successen van het afgelopen jaar. Misschien kunnen jullie niet met zijn allen bij elkaar komen, maar wel in kleinere groepen. Doe gezamenlijk de Pubquiz online of met verschillende quizmasters offline (maar wel dezelfde vragen) en je bent toch een beetje verbonden. Ook leuk om met elkaar aan het einde van de bijeenkomst een wow-wall te maken en die met alle andere wow-walls op kantoor op te hangen.
Doe samen iets voor een ander
Wist je dat er jaarlijks 200.000 mensen alleen kerst vieren? Veel ouderen voelen zich eenzaam in deze tijd, en een kaartje met kerst helpt daarbij.  Organiseer een borrel (in klein comité en/of op gepaste afstand) en schrijf met elkaar kerstkaarten en stuur ze naar het ouderenfonds. Het ouderenfonds zorgt vervolgens voor bezorging bij ouderen. Samen brainstormen over wat je gaat schrijven, maakt samen iets goeds doen helemaal leuk. En misschien kun je ook nog wel een aantal mensen bedenken waarbij je zelf de kaarten gaat brengen, samen met een collega.
Wichtelen
Wichtelen is een Scandinavische traditie waarbij lootjes worden getrokken. Degene die op je lootje staat, ga je een tijd lang verrassen met kleine attenties. Een kaartje, een whatsappberichtje, kleine cadeautjes, een gedichtje etc. Je bent dus het wichtelmannetje van de persoon op je lootje. Zonder dat hij of zij weet wie dat is, verras je hem of haar op een zo origineel en creatief mogelijke manier. Er zijn geen vaste dagen of momenten waarop je iets moet doen, je mag het wichtelen helemaal zelf vormgeven. Belangrijk is wel dat het gaat om de kracht van het kleine. Het is bedoeld om iemand licht en warmte te geven in de donkere dagen voor Kerstmis.
Kerstdiner a petit comité
Met zijn allen aan een grote tafel voor het kerstdiner, het zit er ook dit jaar niet in. Hoe kun je dan toch samen eten en samen zijn? Ook nu zit de oplossing in het in kleinere groepen met elkaar koken en eten. Trek lootjes, zodat je niet vooraf weet met wie je in de keuken staat en aan tafel zit. Kies een manier waarop je wel even met zijn allen (online) aftrapt en zorg als organisatie voor de faciliteiten (bijvoorbeeld een online kok die instructies geeft, ingrediënten die opgehaald of bezorgd worden, rouleren tussen de gangen). En geef er vooral ook je eigen draai aan.
Ik heb voor jou

Hang een groot prikbord op kantoor of maak een digitaal prikbord en motiveer collega’s om daar een persoonlijke aanbieding op te prikken. Kaartjes met ‘Ik verzorg een week lang jouw lunch’ of ‘Ik bied je een luisterend oor tijdens een coachingsgesprek’, ‘Ik bak een taart’ of welke aanbieding je ook doet met alleen een telefoonnummer. Alleen als je zelf iets aanbiedt mag je er ook iets afhalen. Door de telefoonnummers te bellen en gebruik te maken van het aanbod, leer je nieuwe collega’s of collega’s van een andere kant kennen.

Veel plezier

Join the discussion One Comment

Leave a Reply