Skip to main content

Wij hadden behoefte aan meer focus. Er liepen zoveel projecten, zoveel interessante en relevante initiatieven. Onze agenda’s waren vol en onze to-do lijsten lang. Maar omdat we geen prioriteiten stelden en keuzes maakten, boekten we niet de resultaten waar we het meest gelukkig van werden. Zo ontstond het idee van deze Happiness@work planner.

Drie focus punten

Hoe anders is dat nu? Met behulp van de Happines@Work planner kiezen we elke week drie focuspunten. Drie dingen die in die bewuste week prioriteit hebben. Dingen die er echt toe doen, die bijdragen aan onze doelstellingen van de maand, het kwartaal, dit jaar. Deze drie punten staan in de planner letterlijk bovenaan. Daarna volgt een overzicht van de dagen, waarbij we kunnen aangeven hoeveel tijd nodig is voor de acties die bijdragen aan onze focuspunten. Verder is er een handig lijstje met losse to do’s en ruimte voor notities.

Terugkijken

Focus aanbrengen levert meer werkgeluk op, net als terugkijken. Hoe fijn is het om op vrijdagmiddag even de week te evalueren. Was het werkgeluktechnisch gezien een goede week? Hebben we onze doelen gehaald, leuke gesprekken gevoerd, fijn samengewerkt? En was er genoeg balans? Hebben we voldoende gesport, aan yoga gedaan en van me-time genoten? Verder biedt de Happiness@work planner ruimte om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Door dit wekelijks bij te houden, krijg je niet alleen inzicht in je werkgeluk, maar ook in je overall geluksgevoel.

Juiste focus

Heb je behoefte aan meer werkgeluk en een betere focus? Het begint met het schrappen van de of-vraag. Kwel jezelf niet meer met vragen als ‘zal ik wel of niet naar die meeting gaan’ en ‘zal ik nu wel of niet mijn email lezen’, maar bedenk hoe je je tijd het liefst wil besteden. Welke klus draagt het beste bij aan dat wat je wilt bereiken? Bij ja of nee-vragen is het antwoord bijna  altijd ‘ja’. Maar bij de hoe en welke-vragen moet je kiezen en dat helpt bij het stellen van de juiste prioriteiten. Dat gun je toch iedereen?

Kerstgeschenk

Geef jezelf of je collega’s daarom een Happiness@Work planner cadeau. Je bestelt hem hier. Voor de kerst bijvoorbeeld, zodat jij en je collega’s het nieuwe jaar gefocust kunnen starten.

Leave a Reply