Skip to main content

Hoe je je van dag tot dag voelt, beïnvloedt je prestaties. Wat maakt dat je je goed voelt op je werk en hoe kun je dat beïnvloeden? Met HappinessLab beschik je over de nieuwste technologie om wat er in de organisatie leeft te begrijpen en duurzaam te beïnvloeden. Meer weten?

 

 

Boek een demo
Waarom?

Wanneer je je goed voelt op je werk, ben je creatiever, productiever en werk je beter samen. Maar wat maakt dat je je goed voelt op je werk? En welke gebeurtenissen, momenten en activiteiten beïnvloeden jouw emoties positief? Met de technologie van HappinessLab hebben jij en je collega’s hier real time inzicht in. Door regelmatig te meten, weet je hoe het ervoor staat bij jou en jouw collega’s. En krijg je inzicht in de betrokkenheid en het werkgeluk in de gehele organisatie. Op die manier kun je het organisatiegedrag en daarmee de -cultuur duurzaam beïnvloeden.

Hoe?

Met HappinessLab meet je precies wat je wil weten: snel, simpel en toegankelijk. Iedere dag ontvang je de vraag hoe je je op een bepaald moment voelt en waardoor dat gevoel beïnvloed wordt. De antwoorden op deze vraag kun je, geheel anoniem, delen met collega’s. Daarnaast biedt de tool de mogelijkheid om periodiek (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) extra vragen te stellen. Zo heb je uiteindelijk een grote hoeveelheid data beschikbaar die op allerlei manieren te analyseren zijn. Een jaarlijkse survey is niet meer nodig.

Werkgeluk

Het faciliteren van een cultuur waarin werkgeluk centraal staat, is voor veel organisaties een uitdaging. Er bestaat geen geheim recept en niemand kan een ander gelukkig maken. Wat wel werkt is met elkaar werken aan een team- of organisatiecultuur waarin het floreren van mensen centraal staat. HappinessLab ondersteunt dit veranderingsproces door informatie over emoties, gedrag en cultuur voor iedereen toegankelijk en beschikbaar te maken. Waardoor het sturen op een gelukkige werkcultuur een gedeelde verantwoordelijkheid wordt.

Wanneer meten wel en niet werkt

Wanneer je echt wil begrijpen wat er in jouw organisatie leeft en op basis daarvan wilt verbeteren, biedt Happinesslab uitkomst. Dit next generation technologie platform stelt iedereen in de organisatie in staat om te leren van de dagelijkse ervaringen van collega’s. Op die manier vergroot je de emotionele intelligentie van de hele organisatie. Bovendien kun je, doordat je op elk gewenst moment kunt zien hoe collega’s zich voelen en waardoor dat beïnvloed wordt, sneller actie ondernemen.

Wanneer het meten van werkgeluk moet resulteren in een hogere werkgelukscore, heeft meten geen zin. Werkgeluk als doel stellen, er een kpi van maken en het meten gebruiken om te sturen, werkt averechts. Te veel focus op werkgeluk als doel, zo blijkt uit onderzoek, maakt namelijk ongelukkig. We vertellen je er graag meer over.

 
 
 
 
 
1
1

HappinessLab is een product van Stonepoint Ltd uit Londen. Happy Office is Nederlands distributeur voor HappinessLab. Happy Office heeft als doel werkgeluk normaal te maken via persoonlijk leiderschap en organisatiecultuur. We geven keynotes, workshops en trainingen, faciliteren verschillende tools en hebben een vierdaagse Opleiding tot Werkgelukdeskundige opgezet. Happy Office is initiatiefnemer van de Week van het Werkgeluk.

Ook wij vinden privacy belangrijk. Lees hier ons Privacy  Statement en Gebruikersvoorwaarden.