Skip to main content

Het Handboek Werkgeluk is uit. In deze praktische toolbox voor leidinggevenden, HR professionals en coached schreven we een hoofdstuk over hoe je een positieve werkcultuur bouwt. Het gaat om hoofdstuk 4 Fluitend naar je werk en fluitend weer naar huis. Hierin gaan we in op de pijlers van werkgeluk en hoe je stap voor stap bouwt aan een cultuur waarin werkgeluk centraal staat, geïllustreerd met voorbeelden van organisaties die dat succesvol doen. De PDF van dit hoofdstuk vind je hier.

Centraal in dit hoofdstuk staan de vier pijlers van werkgeluk: Purpose, People, Progress en Positivity en hoe je deze pijlers concreet toepast in de waarden, het gedrag, de processen, systemen, rituelen en gewoontes van je bedrijf. Aan de hand van het voorbeeld van Guidion laten we zien hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Het handboek zelf bevat trouwens nog veel meer interessante hoofdstukken, bijvoorbeeld over jobcrafting, over progressiegericht leidinggeven, over hoe je werkgeluk meet en welke vragen je daarbij moet stellen en over de Paradoxen van werkgeluk. Het boek kun je hier bestellen.

Meer weten over hoe je een positieve werkcultuur bouwt? Sinds 17 september is ons boek: Het Happy Office Manifest: de vier pijlers van een positieve werkcultuur uit.

Leave a Reply