Skip to main content

Feedback geven en ontvangen, veel mensen vinden het maar lastig. Als we op kantoor zijn en we willen na de vergadering even aan een collega om feedback vragen, dan gaat dat even tussen door, bij het naar buiten lopen. Maar we zijn niet op kantoor. En even iemand aanschieten… dat werkt natuurlijk niet met Zoom of Teams. Eén klik ‘leave’ en we zijn weer thuis achter de keukentafel, kans verkeken op een laagdrempelige manier van feedback vragen (‘beam me up, Scotty’ is er niets bij, voor de Star Wars kenners). Dus hoe doen we dat dan wel? Eigenlijk ook niet zo ingewikkeld: gewoon even vragen: ‘mag ik je zo even bellen?’ voor je de Zoom verlaat. En dan vooral doorvragen. In dit interview praten Fennande en Axelle de Roy, auteur van de boeken Vraag gewoon feedback, deel 1 en 2 én van de Feedback chocolade, erover.

Meer weten over hoe je een Positieve cultuur bouwt waarin feedback vragen en geven normaal is? Hoe je dat doet, leer je tijdens onze opleiding tot Positive Culture Agent. In 10 online modules mét live check-ins via Zoom. Veel interactie en zelf doen.

Wil jij oefenen met Feedback? Doe dan mee met de Feedback Challenge. Je kan deze Challenge beginnen op elk moment dat je wil. Doe het zelf of (nog beter) doe het samen met je team! De link vind je onder de video met het interview.

Feedback chocolade bestellen? Hier vind je de links!

Mmm.. lekker feedback – Chocolade

Tasty Feedback – Chocolade

 

Een van de boeken van Axelle bestellen? Dat kan hier:

Vraag gewoon Feedback (positieve feedback) deel 1

Vraag gewoon Feedback (adviserende feedback) deel 2

Leave a Reply