Skip to main content

Het verzuim in Nederland is het afgelopen jaar gestegen naar een recordniveau. Veel werknemers staan op een ‘breekpunt’ na de intensieve periode van lockdowns en overbelasting in de zorg of de andere sectoren. Een belangrijk omslagpunt in veel sectoren, want hoe houd je je personeel vitaal en gelukkig als iedereen al op zijn grens zit.

Medux kwam bij Happy Office met precies deze vraag. Vitaliteit staat hoog op de agenda bij de organisatie en er was al enorm veel beschikbaar voor het personeel. Echter ontbrak de overkoepelende strategie rondom verzuim, vitaliteit en werkplezier en daar kwam Fennande in beeld. Sinds september is ze twee á drie dagen per week aan de slag als projectmanager met als doel het samenbrengen en op papier zetten van een helder beleid rondom vitaliteit en verzuim. Fennande: “We bouwen samen aan een cultuur waarin mensen belangrijk zijn en waar vitaliteit en werkplezier belangrijk worden gevonden. Een opdracht die perfect aansluit bij de kennis en ervaring die ik over de jaren heen heb opgedaan met gedragsverandering, communicatie, cultuurverandering.”

Zelf aan de slag voor meer vitaliteit

Momenteel bekleed Fennande de rol van projectmanager binnen de afdeling HR. Hierin ontwikkelt ze diverse trainingen en workshops voor leidinggevenden rondom verzuim en werkt ze aan een helder en praktisch toepasbaar beleid. Verder is ze samen met Medux actief aan de slag gegaan om vitaliteit op de kaart te zetten door middel van challenges, trainingen en nieuwsberichten.

Een voorbeeld van zo’n succesvolle challenge is de Vitaliteitsweek die onlangs werd georganiseerd. Gedurende de dag ging het gehele bedrijf aan de slag met een ander thema met bijbehorende video’s, tips en natuurlijk een wedstrijd om de medewerkers te activeren. Fennande: “Door het organiseren van een challenge leeft het onderwerp binnen een organisatie meteen enorm. Bovendien kan het personeel zelf meteen actief de slag met het onderwerp en maak je de stof praktisch toepasbaar.”

Experimenteren werkt, écht!

Als we in één ding geloven, dan is het wel dat experimenteren bij het veranderen van een beleid écht zorgt voor verbetering. Daarom zijn we momenteel binnen Medux op een aantal vestigingen gestart met een Vitaliteits-app en organiseren we verspreid over andere vestigingen vaste vitaliteitsdagen. Vervolgens meten we het succes van de verschillende manieren en weten we precies wat we in het beleid kunnen toepassen om de medewerkers echt te activeren.

Leave a Reply