Skip to main content

Vandaag is het al twee maanden geleden dat we de Week van het Werkgeluk lanceerden, op de Internationale dag van het Geluk. Het idee ontstond al eind 2017. ‘Hoe mooi zou het zijn als er, naast de ‘dag van het geluk’ ook een week van het werkgeluk zou zijn, om in een bepaalde week juist werkgeluk binnen organisaties op de kaart te zetten’, vroegen wij aan elkaar. Juist omdat aandacht voor werkgeluk zoveel verschil kan maken, we zijn er een groot deel van onze dag, ons werk bepaalt voor een groot deel ons leven.

Koffie drinken

Dus gingen we praten met mensen in het werkveld van werkgeluk (dat zijn er inmiddels ook best veel), met organisaties die al goed bezig zijn met werkgeluk, met gemeentes, met werkgeversorganisaties… de koppen koffie en thee die we dronken zijn niet te tellen. We mailden onze contacten in het buitenland: doen jullie ook mee? En mensen waren enthousiast! In de week van de werkstress hebben we het over het terugdringen van stress: goed! Maar kunnen we het ook hebben over het vergroten van werkgeluk? Van elkaar leren, elkaar helpen om stappen te zetten? Wij geloven dat dat kan. In de Week van het Werkgeluk roepen we dan ook zoveel mogelijk mensen op om het onderwerp op de agenda te zetten. Bijvoorbeeld door het te bespreken in je teamoverleg. De dagstart op 24 september ermee te beginnen. Door een event te organiseren rondom werkgeluk, een workshop, een inspiratiesessie te geven. De deuren van jouw organisatie open te zetten, om anderen te inspireren met wat jij doet voor meer werkgeluk.

Mee doen

Doe jij mee? Kijk op www.weekvanhetwerkgeluk.nl voor meer info. Daar onderteken je ook het manifest. En daar zie je hoeveel organisaties zich inmiddels hebben aangemeld. En er zijn er nog veel meer bezig om hun deelname voor te bereiden. En ook internationaal heeft de week een vliegende start. Zo kan je in die week workshops volgen over werkgeluk over de hele wereld: van Karachi tot Londen, van Amsterdam tot Buenos Aires. Samen zetten we werkgeluk op de kaart en maken we het verschil! Doe ook mee! www.weekvanhetwerkgeluk.nl

Leave a Reply