Skip to main content

Blijvend je ziekteverzuim omlaag? Je beste mensen blij en betrokken behouden? Zonder moeite ongewenst gedrag buiten de deur houden? Als dat je als muziek in de oren klinkt, moet je echt aan de slag met je cultuur. Dat is niet moeilijk of makkelijk, maar wel noodzakelijk. Want of je nu wel of niet iets doet je cultuur beïnvloedt het reilen en zeilen van de organisatie en daarmee jullie succes. Of je het leuk vindt of niet. Het Cultuurveranderwiel helpt.

Gebruik het Cultuurveranderwiel

Regie voeren over je cultuur en een positieve organisatie bouwen? Het begint met weten wat het gedrag in jouw organisatie stuurt, wat de culturele drijfveren zijn. Vervolgens moet je duidelijk hebben waar je als organisatie voor staat, wat je waarden zijn en aan welke knoppen je kunt draaien om te sturen. Wij gebruiken daarvoor het zogenaamde Cultuurveranderwiel.

Start in het midden

In het midden van het model, de as van het wiel, vind je de purpose, waarden en de gedragsprincipes. Waarom bestaat jouw organisatie, wat voegen jullie toe voor wie? Hoe doen jullie dat? Welke waarden zijn kenmerkend voor jullie gedrag en hoe draagt dat op een positieve manier bij aan jullie purpose? En wat betekent dat concreet voor hoe jullie met elkaar omgaan. Welk gedrag hoort daarbij?

Sturen met de 3 elementen

Als je dat weet (het liefst zo concreet mogelijk, gedrag kun je voor- en nadoen, er een foto of een filmpje van maken) en dit uitgebreid op papier hebt gezet en hebt gecommuniceerd, kun je aan de slag. Dat betekent dat je gaat kijken in hoeverre (leiderschaps)gedrag, structuren en processen en rituelen en praktijken bijdragen aan het gedrag en de cultuur die je wil. Daar waar je ziet dat dit niet klopt, de zogenaamde culturele gaten, moet je actie ondernemen. Dat kunnen grote en kleine interventies zijn. En vaak is het ook een kwestie van uitproberen, experimenteren. Daarbij is het ook een proces dat nooit af is. Sturen op cultuur is een strategische keuze die, als je het goed (en al doende leert men), je helpt om de hedendaagse uitdagingen het hoofd te bieden.

Culturele gaten

Het Happy Office Manifest of koffie drinken

Inmiddels zijn we al in heel wat organisaties met dit cultuurveranderwiel aan de slag gegaan, dus we weten hoe goed het werkt. In ons boek het Happy Office Manifest lees je er meerover. En natuurlijk drinken we graag een kop koffie met je om het enthousiasme over onze aanpak met je te delen. Hier boek je een gratis gesprek.

 

Leave a Reply