Cultuur verandering organisatie

Cultuur onderzoek & verandering

Een positieve werkcultuur is essentieel voor succes. Maar is jullie organisatiecultuur positief en in lijn met de doelen en ambities van de organisatie?

Hoe wij kunnen helpen

Onze aanpak bij cultuuronderzoek en cultuurverandering

Veel organisaties begrijpen inmiddels dat cultuur de drijver is van succes. ‘Culture eats strategy for breakfast’, zei Peter Drucker al in de vorige eeuw. Maar ook denken veel mensen dat cultuur moeilijk te veranderen is, ongrijpbaar en onzichtbaar. Je cultuur veranderen in de richting die je wil, op een manier dat hij bijdraagt aan het succes van je organisatie is zeker niet makkelijk, maar het is ook zeker niet onmogelijk.


Een succesvol traject begint met een grondige analyse. Door te observeren, te vragen, te ervaren en te interviewen halen wij voor jou boven water wat verborgen is: basisovertuigingen die leiden tot gedrag. Pas als je weet hoe je cultuur echt in elkaar steekt, kan je hem veranderen naar een positieve werkcultuur, waarin mensen centraal staan en succes een logisch gevolg is. Samen met leiders en medewerkers maken we het begrip cultuur helder, bespreken we welke elementen helpen en welke niet en bepalen we de route naar succes. Een cultuurtraject duurt meestal minimaal een aantal maanden, een en ander afhankelijk van wat je wil bereiken en hoe groot het verschil is.


Cultuur maak je samen en je cultuur is nooit af! Dus dit wordt de mooiste reis die jullie ooit gaan maken.

Deze organisaties gingen je voor

'Bevlogen & Inspirerend'

“Happy Office weet zowel in hun boek als in haar trainingen op een bevlogen en toch ook nuchtere wijze te inspireren over hoe een positieve werkcultuur en werkgeluk bijdragen aan het succes van een organisatie.”


Carole Veldhuis

HR-Manager Independer


'Interactieve sessie'

“Grondig en gedegen onderzoek heeft de pijnpunten in onze cultuur naar boven gehaald. Daar konden we vervolgens onder inspirerende leiding van Happy Office mee aan de slag. Het traject heeft ons erg veel gebracht!"


Bram V. 'Inspiring Keynote'

“The keynote was really great! You were clear, convincing, impactful, concrete and inspiring.”


Sarah A

International Fashion Brand


Weten of dit voor jouw organisatie relevant is?

Neem dan contact met ons op via het formulier of mail naar fennande@happyoffice.nl of maartje@happyoffice.nl