Skip to main content

Nog even over die vriendin van me. Ze heeft het echt geprobeerd, iedere dag drie dingen opschrijven waar ze dankbaar voor was. Gelukkiger werd ze er niet van. Vaak kwam ze niet verder dan: dankbaar dat de zon scheen, dat haar man lekker gekookt had, dat de kinderen geen ruzie hadden gemaakt, dat ze zonder kleerscheuren op haar werk was gekomen en dat ze überhaupt werk had. ‘Als ik mijn appjes terug lees, lijkt mijn leven zóóó oppervlakkig!’

Oppervlakkig moetje

Doe een dankbaarheidsoefening niet als het niet bij je past. Wanneer het een oppervlakkig moetje wordt, maakt het je namelijk juist ongelukkig. Probeer dan iets anders. En daarom in de categorie ‘Goed om te proberen’ een nieuwe oefening. Deze komt, net als de dankbaarheidsoefening, uit de positieve psychologie.

3 goede dingen

Bedenk 3 goede dingen die deze week zouden kunnen gebeuren. Visualiseer ze tot je het helder voor ogen hebt. Bedenk nu wat je kan doen om te zorgen dat ze ook gáán gebeuren. Maak het zo concreet mogelijk. Ik heb het natuurlijk gelijk uitgeprobeerd en mijn vriendin ook. En guess what… Doe gewoon eens gek en probeer het een keer. We zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Bij ons werkt ’t.

Leave a Reply