Skip to main content

Een positieve cultuur en meer werkgeluk: lager verzuim en betere resultaten

Doe de Happy Office Culture Quick Scan en krijg binnen 10 minuten inzicht in de mate waarin jouw organisatiecultuur je strategische doelen ondersteunt of ondermijnt. 

 

OF:

Met de Happy Office Cultuur Methode ontdek je snel en impactvol de onderliggende redenen veel voorkomende problemen binnen organisaties als verzuim, verloop en lage betrokkenheid. Géén vage algemeenheden, maar met concrete voorbeelden en handvatten voor verbetering. Zodat jij kunt bouwen aan een sterke, positieve en florerende organisatie

De cultuur van een organisatie bepaalt het succes

Hoe creëer je een cultuur waarin werkgeluk normaal is en die helpt de doelen van de organisatie te ondersteunen? Wij helpen je, met een frisse externe blik, om zichtbaar te maken wat er onder water speelt en helderheid te krijgen over blokkades. Met onze hulp haal jij het beste uit je medewerkers en bouwen we  samen een cultuur die bijdraagt aan jullie gewenste resultaten én aan werkgeluk.

We zijn expert op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur. We houden van ons werk en zijn praktisch en resultaatgericht. We doen het samen mét jou of leren jou het zelf te doen.

Onze aanpak

STAP 1: KNOW

We beginnen met een analyse van je huidige en gewenste cultuur. Dat gaat verder dan een MTO of ‘even een vragenlijstje invullen’. Door kwalitatief onderzoek te doen en een deel van de medewerkers te interviewen, weten we écht wat er speelt. Daardoor gaan we de diepte in en maken we inzichtelijk wat er wel en niet bijdraagt aan positieve resultaten, verzuim en verloop.

STAP 2: LEARN

In een interactieve sessie met directie/MT delen we de uitkomsten van het onderzoek. We geven we onze aanbevelingen en ideeën voor verbetering maar bedenken vooral samen met jullie de eerste stappen: wat willen jullie veranderen en waarom? Waar heeft verandering nu het meeste effect?

STAP 3: INVOLVE

Veranderen zonder medewerking en inzet van alle stakeholders is gedoemd te mislukken. Daarom bespreken we in interactieve teamsessies de uitkomsten met de medewerkers. Wat zit ons succes in de weg en wat kunnen we veranderen? In deze stap maken we samen met hen een roadmap voor verbetering.

STAP 4: BUILD

In kleine stappen werken we samen op verschillende fronten, met jullie aan het bouwen van een positieve cultuur die past bij jullie doelen. We werken aan het duurzaam borgen van de gewenste veranderingen door aanpassing in leiderschap, gedrag, processen & structuren, rituelen en praktijken. We begeleiden je hierbij op afstand of door mee te werken in de organisatie op interimbasis.

Dus wil jij...

  • meer werkgeluk in jouw organisatie?
  • de beste werkgever in de branche zijn?
  • dat er in en tussen teams beter wordt samengewerkt?
  • begrijpen hoe leiderschap een bijdrage levert?
  • dat mensen lekker in hun vel zitten en met plezier naar het werk komen?
  • cultuur tastbaar en concreet maken?
[/vc_row_inner]

Wij kunnen je helpen. Dat doen we al 15 jaar met positief resultaat voor start-ups, (semi)-overheden, onderdelen van grote corporates, zorginstellingen en MKB-bedrijven . Plan hier vrijblijvend een afspraak in voor een oriënterend gesprek, dan denken we met je mee wat de volgende stap is en kunnen we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.  Of mail ons op info@happyoffice.nl

Mensen werken in hun leven gemiddeld tussen de 80.000 en 90.000 uur. Deze uren kunnen een bron van werkgeluk en plezier zijn. Maar ook een bron van frustratie en ergernis. Wij helpen je meer werkgeluk te realiseren én je resultaten te behalen.

Wat wij doen

Cultuuronderzoek en -verandering

Snel impact maken door gedegen en praktisch inzicht in je cultuur. Zodat je de concrete stappen kent om de cultuur kunt bouwen die helpt om je resultaten te behalen.

Verzuimpreventie

Hoe volwassen en effectief is je verzuim- en vitaliteitsbeleid? Wij onderzoeken het en helpen je met onze krachtige en effectieve methode om verzuim duurzaam te voorkomen, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Interim Chief Culture Officer

Snel aan de slag met cultuur, maar te weinig kennis en capaciteit in huis? Wij helpen op interim-basis snel en effectief stappen te zetten en verandering en kennis duurzaam te borgen. Zodat je verder kunt als wij weer weg zijn.

Workshops

Behoefte aan inspiratie? Huur ons als spreker voor een energieke workshop over Werkgeluk en Positieve Cultuur, diversiteit & inclusie, verzuimpreventie of psychologische veiligheid. We bieden veel ervaring en interactie, je gaat met concrete handvatten en frisse energie de deur uit!

Opleidingen

Zelf aan de slag met het vergroten van werkgeluk of veranderen van de cultuur in jouw organisatie? Volg onze opleiding tot Werkgelukdeskundige of Positive Culture Agent, zodat je zelf weet aan welke knoppen je kunt draaien als je werkgeluk structureel wil vergroten op verschillende niveaus en hoe je dit duurzaam borgt in de organisatie.

Gratis E-book: 10 feiten over werkgeluk en cultuur die helpen jouw problemen op te lossen

Happy Office Werkgelukdeskundige