Skip to main content

Een positieve cultuur en meer werkgeluk: verzuim – 20% en resultaten +30%

Met de Happy Office Methode ontdek je snel en effectief wat werkgeluk voor jullie kan betekenen, schrijven we samen in één dag een effectieve strategie en helpen we jou de cultuur te onderzoeken en een positieve cultuur te bouwen. De onderliggende redenen van veel voorkomende problemen binnen organisaties als verzuim, verloop en lage betrokkenheid maken we zichtbaar en we maken een concreet en praktische roadmap voor verbetering. Zodat jij kunt bouwen aan een sterke, positieve en florerende organisatie.

1

Laat ons jouw (management) team inspireren om met werkgeluk en positieve cultuur aan de slag te gaan: boek nu een interactieve lezing over werkgeluk en cultuur: energiek, inspirerend en enthousiasmerend

2

Plan met ons een strategiedag: samen kijken we naar jullie strategie en bepalen welke cultuur nodig is. We maken samen met je (management) team of ambassadeursgroep een praktisch en concreet plan om vitaliteit, werkgeluk en/of verzuimpreventie te implementeren.

3

Hoe zit jouw cultuur echt in elkaar? Wat speelt er dat een oorsprong heeft in jullie cultuur? We bekijken bestaande onderzoeken als MMO en PMO en houden verdiepende interviews met medewerkers. We maken inzichtelijk wat er wel en niet bijdraagt aan succes, verzuim en verloop en employee engagement.

4

De uitkomsten van het onderzoek zijn input voor de roadmap, die we samen met (management) team en directie opzetten. We kunnen je op interim basis helpen met de uitvoering of je leren het zelf te doen met de opleiding Positive Culture Agent.

De cultuur van een organisatie bepaalt het succes

Hoe creëer je een cultuur waarin werkgeluk normaal is en die helpt de doelen van de organisatie te ondersteunen? Wij helpen je, met een frisse externe blik, om zichtbaar te maken wat er onder water speelt en welke blokkades er zijn. Met onze hulp haal jij het beste uit je medewerkers en bouwen we  samen een cultuur die bijdraagt aan jullie gewenste resultaten én aan werkgeluk.

We zijn expert op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur. We houden van ons werk, zijn praktisch en resultaatgericht. We doen het samen mét jou of leren jou het zelf te doen.

Onze aanpak

STAP 1: KNOW

We beginnen met een analyse van je huidige cultuur. Dat gaat verder dan een MTO of ‘even een vragenlijstje invullen’. We leggen bestaande data naast elkaar en houden interviews met medewerkers. Zo begrijpen we de achtergrond van de data en weten we écht wat er speelt. We gaan de diepte in en maken inzichtelijk wat er wel en niet bijdraagt aan succes, verzuim en verloop en employee engagement.

STAP 2: LEARN

In een interactieve sessie met directie/MT delen we de uitkomsten van het onderzoek. We geven we onze aanbevelingen en ideeën voor verbetering maar bedenken vooral samen met jullie de eerste stappen: welke cultuur heb je nodig om je doelen te bereiken. wat willen jullie veranderen en waarom? Waar heeft verandering nu het meeste effect?

STAP 3: INVOLVE

Veranderen zonder medewerking en inzet van alle stakeholders is gedoemd te mislukken. Daarom bespreken we in interactieve teamsessies de uitkomsten met de medewerkers. Wat zit ons succes in de weg en wat kunnen we veranderen in de cultuur? We maken samen een roadmap naar een vitale en gezonde organisatie.

STAP 4: BUILD

Bouwen aan cultuur is als simultaan schaken: kleine stapjes zetten op heel veel borden tegelijk. We werken met jullie aan leiderschap, gedrag, HR processen, verzuimpreventie, vitaliteit. Van onboarding tot offboarding en alles daar tussenin. We begeleiden je hierbij op afstand of door mee te werken in de organisatie op interimbasis.

Dus wil jij...

  • meer werkgeluk in jouw organisatie?
  • de beste werkgever in de branche zijn?
  • dat er in en tussen teams beter wordt samengewerkt?
  • begrijpen hoe leiderschap een bijdrage levert?
  • dat mensen lekker in hun vel zitten en met plezier naar het werk komen?
  • cultuur tastbaar en concreet maken?
  • af van hoog ongrijpbaar verzuim en verloop?
[/vc_row_inner]

Wij kunnen je helpen. Dat doen we al 15 jaar met positief resultaat voor start-ups, (semi)-overheden, onderdelen van grote corporates, zorginstellingen en MKB-bedrijven. Plan hier vrijblijvend een afspraak in voor een oriënterend gesprek, dan denken we met je mee wat de volgende stap is en kunnen we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.  Of mail ons op info@happyoffice.nl

Wat anderen over ons zeggen:

“Things have started to change due to the workshops and culture program”

Valentina REmployee not-for profit organisation

'Jullie onderzoek geeft praktische handvatten voor het oplossen van verzuim, waar we lang naar gezocht hebben. Ik ben verrast dat er zoveel is uitgekomen waar we concreet mee aan de slag kunnen!'

Sonja BHRBP - semi overheid

'Jullie hebben feilloos de vinger op de zere plek gelegd in onze cultuur. We moeten aan de bak'

Frank RDirectielid Scale-up

'Happy Office weet zowel in haar trainingen als in het boek op een bevlogen en toch nuchtere wijze te inspireren over hoe een positieve werkcultuur en werkgeluk bijdragen aan het succes van een organisatie.'

Carole VMens & Organisatie

Mensen werken in hun leven gemiddeld tussen de 80.000 en 90.000 uur. Deze uren kunnen een bron van werkgeluk en plezier zijn. Maar ook een bron van frustratie en ergernis. Wij helpen je meer werkgeluk te realiseren én je resultaten te behalen.

Wat wij doen

Cultuuronderzoek en -verandering

Snel impact maken door gedegen en praktisch inzicht in je cultuur. Zodat je de concrete stappen kent om de cultuur kunt bouwen die helpt om je resultaten te behalen.

Verzuimpreventie

Hoe volwassen en effectief is je verzuim- en vitaliteitsbeleid? Wij onderzoeken het en helpen je met onze krachtige en effectieve methode om verzuim duurzaam te voorkomen, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Interim Chief Culture Officer

Snel aan de slag met cultuur, maar te weinig kennis en capaciteit in huis? Wij helpen op interim-basis snel en effectief stappen te zetten en verandering en kennis duurzaam te borgen. Zodat je verder kunt als wij weer weg zijn.

Workshops

Behoefte aan inspiratie? Huur ons als spreker voor een energieke workshop over Werkgeluk en Positieve Cultuur, diversiteit & inclusie, verzuimpreventie of psychologische veiligheid. We bieden veel ervaring en interactie, je gaat met concrete handvatten en frisse energie de deur uit!

Opleidingen

Zelf aan de slag met het vergroten van werkgeluk of veranderen van de cultuur in jouw organisatie? Volg onze opleiding tot Werkgelukdeskundige of Positive Culture Agent, zodat je zelf weet aan welke knoppen je kunt draaien als je werkgeluk structureel wil vergroten op verschillende niveaus en hoe je dit duurzaam borgt in de organisatie.

Gratis E-book: 10 feiten over werkgeluk en cultuur die helpen jouw problemen op te lossen

Happy Office Werkgelukdeskundige